Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Záchranáři z jižní Moravy vybojovali v celorepublikové konkurenci skvělé druhé místo

Poměřit síly při různých situacích, kterým záchranáři při své práci čelí, a uspět v konkurenci záchranářů z celé republiky. Takový byl cíl jihomoravské výpravy na soutěži Yeti Rescue 2018, která se tento víkend konala v Orlických horách. Svou misi splnila na jedničku. Posádka jihomoravské záchranky získala krásnou stříbrnou medaili.

Péče o zraněné děti, přechody se zátěží v terénu, dopravní nehody

Záchranáři Jaroslav Hradečný, Vojtěch Outlý a Rudolf Hudec uspěli ve velké konkurenci jednatřiceti týmů. „Celé klání bylo zaměřeno na přednemocniční péči, například bylo třeba postarat se o zraněné děti, museli jsme si poradit s úrazy při dopravních nehodách či sportování, ale jedním z úkolů byl i překotný porod nebo hromadné neštěstí, nachodili jsme s těžkým vybavením 15 km, dobrá fyzička se ukázala jako nezbytná," okomentoval soutěž jeden ze stříbrných medailistů Jaroslav Hradečný z vyškovské výjezdové základny.

Tahle soutěž je hlavně o tom, že vás to v odbornosti a nasbíraných zkušenostech zase posune dál, je potřeba pořád dokola jednotlivé situace nacvičovat, při reálném zásahu to hodně pomůže. Za stříbro jsmě šťastní, makali jsme, jak nejlíp jsme uměli,“ zaradoval se Hradečný.

Radost z úspěchu má vedle samotných účastníků i vedení jihomoravské záchranky. „Velká gratulace, kluci, jsme na vás pyšní," okomentovala na webu mluvčí Michaela Bothová.

Foto ZZS JMK

Štítky Jihomoravský kraj, soutěž, Orlické hory

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Záchranáři z jižní Moravy vybojovali v celorepublikové konkurenci skvělé druhé místo  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.