Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

TIPY NA VÍKEND: Umisťovací výstava pejsků z útulků, Noc vědců, Sweet Dreams Fest, Brno Design Days

Nadcházející víkend se ponese zejména v duchu voleb. Poté, co si svou občanskou povinnost splníte, nás čeká spousta zábavy!

Víkend začne vynikající událostí. V Garni hotelu Vinařská se bude vesele koštovat. Vinařská soutěž Král vín nabídne v Brně ta nejlepší vína z Moravy a Čech. začátek v 18 hodin.

Masarykova univerzita, VUT, Mendelova univerzita a Univerzita obrany, VIDA! science centrum i Technické muzeum v Brně si na pátek připravili speciální program k Noci vědců. Ta se uskuteční dnes večer. Zájemcům se otevřou vědecká pracoviště, připraven je i zajímavý a široký program, často zaměřený ke 100. výročí vzniku Československa. Kompletní harmonogram podle institucí naleznete na rozcestníku.

KOMA je první festival svého druhu v Brně, který představuje současnou komiksovou tvorbu. Komiksové iniciativy KOMIXXX – galerie Šaufenstr – časopis Aargh! spojily své síly a už počtvrté prezentují odlišné formy pojetí komiksu a současného umění jako dva provázané světy. Elementy v podobě výstav, živého malování, výtvarných instalací, symposií, filmových projekcí, workshopů, komiksového trhu, koncertů, divadel či storytellingu vtahují diváky do jednotlivých událostí, které utvářejí KOMU jako živoucí organismus. Čtvrtý ročník Mezinárodního komiksového festivalu KOMA ponese podtitul „Extinction – ohrožené druhy“ a pokračuje v Brně až do neděle.

Efektivní filmový vyhledávač, sklizeň toho nejlepšího, co letos nabídly 3 nejdůležitější filmové festivaly v Berlíně, Benátkách a Cannes. Přehlídka Be2Can od 4. do 7. října představí 10 snímků, které dojímají, baví, vmačkávají do sedaček, vyzývají i mění životy. Jsou to filmy, o kterých se mluví.

Milujete design? Akce Brno Design Days doplní tento umělecky laděný týden. Letošní téma je „Disclose“, neboli odhalování tajemství. Designéři odhalí tajemná zákoutí kreativního procesu, nevyslovené příběhy a nápady, které nespatřily světlo světa. V hotelu Avion, kde se akce odehrává, je bude připraven program obsahující inspirativní přednášky, workshopy, site specific instalace, projekty designu výloh v centru města, módní přehlídky či design shopy.

Pátek 5. října budeme ladit ve stylu “zpátky do minulosti”. V pátek v Semilasse vystoupí Vašek Neckář s Bacily a Laura a její tygři odehrají koncert na Staré Pekárně.

A pokud se budete chtít přenést ještě dál, tak v pátek 5. října na Flédě bude Electro Swing Fever, jedna z nejoblíbenějších party v Brně. V rámci akce se představí třeba slovenská kapela White Melon nebo domácí DJs Papa Django a  Paolo di Maki.

Každoroční slavnost vína opět zavítá o víkendu 5. až 6. října do srdce Lednicko-valtického areálu. Na třech pódiích se soustředí směsice hudebních žánrů z celého portfolia české hudební scény. Ale víno bude všude.

Víkend si v sobotu 6. října osladíme a budeme doufat, že zbytkový cukr si přeneseme až do dalšího pondělí. Sweet Dreams Fest jde na ruku milovníkům sladkého. Na náměstí Svobody v Brně si budete moci vybrat z nepřeberného množství sladkých dobrot – cupcaků, muffinů, čokoládových lanýžů, palačinek, wafflí, churros, marmelád, pudinků, dortíků, donutů, cronutů a spousty dalšího.

A víkend může skončit šťastně. Tedy určitě pro pejsky, kteří najdou nové páníčky na druhém ročníku umísťovací výstavy psů v Brně. Loni výstava naplnila myšlenku ukázat široké veřejnosti, že v útulcích a spolcích už dávno nejsou jen staří, nemocní a agresivní psi, a že se lidé nemusejí obávat takové psy adoptovat. Téměř čtyři desítky psů našly díky této akci nový domov. Doufejme, že v neděli v Lužánkách pomůže znovu!

Autoři | Foto Gabriela Pausa foto

Štítky tipy na víkend, Brno, výstava, Noc vědců, víno, pes, design, Masarykova univerzita, Mendelova univerzita v Brně, Univerzita obrany, Technické muzeum v Brně, vznik Československa, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA VÍKEND: Umisťovací výstava pejsků z útulků, Noc vědců, Sweet Dreams Fest, Brno Design Days  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.