Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Legendární Brněnka a hladové okno na České končí

Zamčené dveře, zabedněná okna a udivené výrazy nepříjemně překvapených Brňanů. Nonstop Brněnka se stále veselou obsluhou a k ní připojené "hladové okno", kde si člověk ve 3 ráno provinile dopřával párek v rohlíku (pokud mu sdělení "Nejsou rohlíky ani párky" nepřekazilo plány), smažák nebo "hamburger s vejce", jsou minulostí. Město po vzájemné dohodě s provozovatelem ukončilo smlouvu, budova projde rekonstrukcí. Nový nájemce zatím znám není.

Městská část Brno-střed, které dům na Joštově patří, podle mluvčí Kateřiny Dobešové dlouhodobě připravuje rekonstrukci vstupního portálu budovy a obou provozoven v přízemí tak, aby obě měly přímé vstupy z ulice.

„Jedná se o dlouhodobý záměr, jeho příprava zabrala poměrně hodně času, a to i vzhledem k nutnosti získání povolení od památkářů, kteří také budou na rekonstrukci portálu průběžně dohlížet. Od rekonstrukce očekáváme zhodnocení prostor a tím i vyšší nájem z nich," uvedla Drbně Dobešová.

Nonstop vstup veřejnosti do domu byl nešťastný, říká mluvčí

Dalším důvodem je i bezpečnost obyvatel domu. „Vstupy do provozoven z chodby v domě nebyly šťastným řešením a docházelo zde ke kolizním situacím mezi obyvateli a nakupujícími," dodala mluvčí.

Nový nájemník? Zatím neznámý

Jaké bude obsazení nebytového prostoru po obchodu Brněnky, zatím městská část neví. ,„Těsně před rekonstrukcí není vhodné prostor obsazovat. Jeho obsazení budeme řešit až ve chvíli, kdy bude znám termín ukončení rekonstrukce. Volné nebytové prostory k pronájmu standardně vyvěšujeme formou adresného záměru na úřední desce," uzavřela Dobešová.

O potraviny v centru Brňané nepřijdou

Brňané sice přichází o jedno z ikonických míst nočního života brněnského centra, funkci prodejny potravin však převezme bistro Papali, které najdete na České zhruba 50 metrů od Brněnky,. „Papali po uzavření Brněnky aktuálně stavebně upravujeme tak, aby se z části prostoru stala prodejna potravin," sdělila Drbně provozní bistra K.H. 

Foto Varvara Šatunova

Štítky Brněnka, česká, hladové okno, rekonstrukce, okno, Brno, dům, Brno-střed

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Legendární Brněnka a hladové okno na České končí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.