Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hasiči a záchranáři budou mít ve Slavkově novou výjezdovou stanici

Na novou výjezdovou stanici se můžou těšit zdravotníci a hasiči ve Slavkově u Brna. Společný projekt posvětili v pondělí zástupci města a záchranných složek poklepáním základního kamene stavby.

Výstavba nové stanice by měla být zahájena do konce letošního roku. „Ukončení plánujeme na konec roku příštího," uvedl mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška. Cena stavby podle projektu se odhaduje na bezmála 35 milionů korun. Financována bude ze státního rozpočtu.

Projekt, příjezdovou cestu, mostek a část oplocení hradí město Slavkov u Brna. Město také zajistilo pozemek na stavbu, který je vhodně umístěn vzhledem k frekventovanému silničnímu tahu I/50 a centru města.

Slavnostní akce se účastnil i generální ředitel hasičského sboru Drahoslav Ryba, který ocenil vznik nové stanice a konstatoval, že dosavadní prostory jednotky již nevyhovují současným podmínkám a poděkoval za přípravu výstavby: „Chtěl bych poděkovat všem, kteří se podíleli na tom, že tady dnes stojíme, ať už to byl Jihomoravský kraj, ať už to bylo město Slavkov a samozřejmě všem, kteří se zasloužili o to, že to takto dopadlo,“ prohlásil Ryba.

Nový areál se stane společným výjezdovým centrem HZS a ZZS Jihomoravského kraje. Původní hasičská stanice zůstane dobrovolným hasičům, kteří ji dnes sdílejí společně s profesionální jednotkou.

 

Foto HZS JMK

Štítky hasiči, slavkov, základní kámen, nová stanice, Slavkov u Brna, projekt, Drahoslav Ryba, Jaroslav Mikoška, Zdravotnická záchranná služba Jihomoravského kraje, Jihomoravský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči a záchranáři budou mít ve Slavkově novou výjezdovou stanici  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.