Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Potvrzeno. Nová hokejová hala vyroste na místě velodromu, pojme 12 tisíc diváků

Brno tento týden potvrdilo stavbu nového velodromu v Komárově. Ve společném memorandu pak schválil i výstavbu nové multifunkční arény s kapacitou 12 tisíc lidí. Vedle hokejových zápasů se zde plánují pořádat různé významné sportovní, kulturní a společenské akce. První z nich by mohlo být mistrovství světa v hokeji v roce 2024.

Podepsané meorandum má zajišťovat spolupráci mezi městem Brnem, Jihomoravským krajem, a akciovými společnostmi Veletrhy Brno a KOMETA GROUP při přípravách budování multifunkčního sportovního a kulturního centra. To by mělo začít vznikat v roce 2021. 

„Aréna bude stát na místě dnešního velodromu. Dohoda je výsledkem intenzivního několikaměsíčního jednání mezi všemi, kteří se memorandem zavázali ke spolupráci. Nechtěli jsme ztrácet čas odkládáním příprav, v následujících měsících díky tomu by měla Kometa začít s přípravou projektu. Multifunkční hala městu dlouhodobě schází," řekl primátor Petr Vokřál. 

Návaznost na nový velodrom

Investorem stavby bude KOMETA GROUP, která by podle plánů měla halu později i provozovat. Aréna přitom začne vznikat až tehdy, když budou na místě velodromu uvolněné pozemky. Její stavba tedy bude navazovat na budování nového velodromu na Komárově.

Multifunkční aréna bude mít kapacitu přibližně 12 tisíc míst, vnitřní zázemí pro pořádání sportovních i kulturních akcí, prostory pro občerstvení diváků a také dostatek parkovacích míst. její cena je odhadována na 1,4 miliardy korun. 

Misrovství světa v Brně?

Při jednáních o stavbě novéh stadionu se v minulsti brněnský primátor sodl s majitelem a trenérem Kome Liborem Zábranským, že se pokusí dostat do Brna hokejové mistrovství světa v roce 2024, pokud ho Česko bude pořádat. Tato základní podmínka se tento týden naplnila. 

ČTĚTE TAKÉ: Česká republika bude v roce 2024 pořádat hokejové mistrovství světa 
 

Foto Vizualizace případného hokejového stadionu Komety z dřívějších let | Zdroj MMB

Štítky hokejová hala, kometa, velodrom, výstaviště, hokej, HC Kometa Brno, Mistrovství světa v ledním hokeji, Komárov, Veletrhy Brno, Česko, Petr Vokřál, Jihomoravský kraj, Libor Zábranský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Potvrzeno. Nová hokejová hala vyroste na místě velodromu, pojme 12 tisíc diváků  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.