Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Houbař na Ostravsku měl v krvi 8,83 promile. Před výletem do lesa prý jen posnídal dvě pivečka

Houbaře z Ostravska s 8,83 promile alkoholu v krvi ošetřovali v sobotu v nemocnici v Krnově na Bruntálsku. Muž, který si v tamních lesích zlomil kotník, je tak zřejmě novým českým rekordmanem v množství alkoholu v krvi. Případ překvapil i zkušené lékaře. Novináře o tom dnes informoval mluvčí nemocnice Jiří Krušina.

Muže prozradila špatná artikulace

Jednačtyřicetiletý muž skončil na pohotovosti v sobotu odpoledne, když si údajně při návratu z hub po špatném došlápnutí na větev poranil kotník. Ukázalo se, že má komplikovanou zlomeninu kotníku a bude nutná operace. Lékaři se ale zdálo, že muž hůře artikuluje a tak se zajímal i o množství vypitého alkoholu. Muž přiznal jeden a půl piva, jenže při odběru krve se ukázalo, že má v krvi 8,83 promile alkoholu. Operace tak musela být odložena a muž skončil na interní jednotce intenzivní péče.

Za 30 let praxe jsem tohle neviděla, říká lékařka

Primářka interního oddělení Naděžda Mičudová uvedla, že se za svoji třiatřicetiletou praxi s něčím podobným nesetkala. „Pacient chodil, byl orientovaný. Klinicky vypadal maximálně na tři promile alkoholu. Přibližně o hodinu a půl později jsme mu nechali udělat další odběr, kdy měl po přepočtu 8,15 promile alkoholu v krvi. Pacienta jsme proto hlídali a pomocí infuzí hydratovali," uvedla Mičudová. Ještě po dalších necelých osmi hodinách měl muž v krvi stále přes pět promile alkoholu.

Posnídal dvě pivečka

„Stihl nám říci, že pil s kamarády v pátek večer. V sobotu ráno, než vyrazili do lesa na houby, tak místo snídaně vypil dvě piva. První jídlo si dal až s pivem před odjezdem do nemocnice," doplnila Mičudová. Lékaři muže nakonec mohli operovat až po 24 hodinách po přijetí v nemocnici, kdy byl již zcela střízlivý. Po několika dnech by měl být propuštěn do domácího ošetřování.

Legendárního traktoristu porazil o necelou promili

Legendární traktorista Milan Čurda, který byl před lety chycen policisty za volantem fekálního vozu, tehdy nadýchal osm promile alkoholu. Houbař z Ostravska jej překonal téměř o jednu promili alkoholu a pravděpodobně mu patří nelichotivý český rekord. Světový rekord podle mluvčího drží Polák, který nadýchal 12,3 promile po oslavě s kamarády.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky houbař, osm promile, alkohol, pivo, les, houbaření, okres Ostrava-město, okres Bruntál, Krnov, Milan Čurda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Houbař na Ostravsku měl v krvi 8,83 promile. Před výletem do lesa prý jen posnídal dvě pivečka  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.