Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

V Medlánkách vzniklo díky participativnímu rozpočtu nové hřiště plné dobrodružství

Krásné nové hřiště plné prolézaček si mohou užít děti z Medlánek a okolí. Hřiště dostalo název Dobrodružná halda podle vyvýšeného kopečku nedaleko medláneckého rybníka a je určené pro děti od 6 let a výše, kterým už klasická dětská hřiště nestačí. Vzniklo díky projektu participativního rozpočtu města Brna.

Nápad na zřízení dobrodružného hřiště dostala Blanka Teplanová, která jej přihlásila do prvního ročníku participativního rozpočtu města Brna. Návrh pak podpořili i hlasující a město jej společně s městskou částí postavilo. „Hlavní inspirací pro mě byl můj syn, kterému je osm let a chybělo mu místo, kde by se zabavil. Naprostá většina hřišť je pro menší děti,“ popsala navrhovatelka projektu Blanka Teplanová. „Vypadá to úžasně, když vidím všechny děti, jak se na to těší, je to ten nejlepší zážitek,“ dodává.

V průběhu realizace spolupracovala Kancelář participace s vedením městské části Brno-Medlánky, která vzala na svá bedra výběrové řízení na zpracování projektové dokumentace a dodavatele stavby. Ten ho pak postavil za zhruba 2 miliony. „Mám velkou radost, že se nám podařilo hřiště postavit. Rádi bychom ho v budoucnu ještě rozšířili, nebráníme se dobrým nápadům,“ uvedl při slavnostním otevření Michal Marek, starosta městské části Brno-Medlánky. Ten si dobrodružnou cestu vyzkoušel jako první spolu s nejnedočkavějšími dětmi. „Moc se mi tady líbí a je to zábava. Nejtěžší mi na hřišti přišly kruhové prolízačky,“ zhodnotil náročnost trasy Štepán Kopečný.

Hlasovat mohou Brňané i letos

V letošním roce je v participativním rozpočtu 30 milionů korun, což je o 10 milionů více než vloni. Podáno bylo celkem 133 projektů, 109 z nich Brňané podpořili a do konce září 2018 je u nich posuzováno, zda mohou být realizovány. Do finálového hlasování pak postoupí více než padesát projektů.

Samotné hlasování pak proběhne od 1. do 22. listopadu 2018. Letošní novinkou je možnost hlasovat na všech pobočkách Knihovny Jiřího Mahena v Brně.

Projekty postupující do finálového hlasování lidé najdou na webových stránkách v galerii projektů, kde může každý využít chytrých filtrů a prohlédnout si to, co ho zajímá. 

Foto MMB

Štítky Medlánky, hřiště, participativní rozpočet, projekt, Brno, městská část, Jiří Mahen, Michal Marek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Medlánkách vzniklo díky participativnímu rozpočtu nové hřiště plné dobrodružství  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.