Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Začíná sbírka Srdíčkové dny, která pomáhá vážně nemocným dětem

Charitativní společnost Život dětem v pondělí zahájila podzimní sbírku Srdíčkové dny, která potrvá do pátku. Pomáhá rodinám s vážně nemocnými dětmi. Zájemci si budou moci od dobrovolníků v ulicích koupit různobarevné delfínky za 35 korun, plastová srdíčka za 30 korun a v některých místech také magnetky nebo propisovací tužky. Akci zahájí odpolední program na pražském náměstí Míru, kterého se zúčastní například Monika Absolonová, Eva Pilarová, Petr Kolář, Marian Vojtek nebo Adam Mišík.

Organizace Život dětem pořádá sbírku 19 let, a to na jaře, na podzim a v zimě. „Za celou dobu existence se nám díky laskavosti a ochotě lidí podařilo získat neuvěřitelných 105 milionů korun. V loňském roce jsme společnými silami v rámci Srdíčkových dnů pokořili částku 5,5 milionu korun, které jsme následně rozdělili mezi téměř stovku dětí,“ uvedla ředitelka organizace Maria Křepelková.

Tváří letošních podzimních Srdíčkových dnů je tříletá Nikolka, které lékaři ve dvou letech diagnostikovali cukrovku prvního typu, což znamená, že holčička bude doživotně závislá na inzulínu. Glykémii musí její maminka měřit sedmkrát denně a pro správnou péči potřebuje velké množství speciálních senzorů. Zdravotní pojišťovny je však v potřebném množství nehradí, proto si je musí rodina doplácet sama.

„Zakoupením sbírkových předmětů v ceně několika desítek korun pomůžete nejen Nikolce na koupi těchto senzorů, ale i dalším vážně nemocným dětem. Tentokrát jsme na podzimní Srdíčkové dny připravili zcela nové reflexní přívěsky ve tvaru delfína v různých barvách za 35 korun," dodala Křepelková.

Obecně prospěšná společnost Život dětem existuje od roku 2000. Dosud se jí při sbírkách a od dárců podařilo získat více než 231 milionů korun. Za vybrané peníze pro nemocné a handicapované děti z celého Česka kupuje zdravotní a jiné vybavení, například zdravotní kočárky, invalidní vozíky nebo rehabilitační pomůcky.

Autoři | Foto facebook život dětem

Štítky Srdíčkové dny, sbírka, prodej, děti, Eva Pilarová, Monika Absolonová, Adam Mišík, Petr Kolář, Život dětem, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Začíná sbírka Srdíčkové dny, která pomáhá vážně nemocným dětem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.