Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Strážníci splnili slib, malý Jonathan projel Prýgl ve "své" lodi

Krásné nedělní dopoledne a radost ze splněného slibu udělali brněnští strážníci spolu s primátorem Petrem Vokřálem třináctiletému chlapci s poruchou autistického spektra Jonathanovi. Ten se stal minulý rok na podzim patronem nového motorového člunu pobřežní hlídky strážníků. Loď pojmenoval Jony a při říjnovém křtu jí chtěl rovnou otestovat. Přání se mu splnilo o necelý rok později.

„Jonathan se na jízdu velmi těšil. Má rád Brněnskou přehradu a speciálně pak i hrad Veveří," prozradila matka chlapce. Malý Jonathan tak měl dvojnásobnou radost, nejrychlejší motorový člun na přehradě ho totiž svezl až k oblébenému hradu. Sám Jonathan pak na člunu ocenil především jeho rychlost.

K patronství nové motorové výbavy strážníků brněnské pobřežní hlídky se Jonathan dostal díky spolupráci brněnské městské policie s obecně prospěšnou společností Velvet Smile, která pomáhá dětem s postižením a jejich rodinám. „Se strážníky spolupracujeme již dlouho. Přemýšleli jsme o křtu lodi a kdo by mohl být patronem a udělat radost konkrétnímu dítěti nám přišlo jako nejlepší řešení," prozradila ředitelka Velvet Smile Věra Kadlecová.

Jonathan byl sice prvním dítětem, které křtilo vybavení městské policie, ale určitě ne posledním. „Do budoucna bychom určitě rádi udělali radost i dalším dětem. Nemyslím si, že bychom křtili každé auto, ale pokud se nám poštěstí a dostaneme nějakou novou, zajímavou techniku, určitě tu příležitost využijeme," shrnul mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Projížďkou na člunu pro malého Jonathana nedělní dopoledne neskončilo. Po dopluí do přístavu měl také možnost osedlat si dva nové přírůstky do vozového parku MP Brno - dva silné cestovní motocykly BMW o objemu téměř 800 m3, které pomohou strážníkům ve městě i při větších akcích.

Foto Varvara Šatunova

Štítky Jony, jonathan, strážníci, prýgl, člun, primátor, Petr Vokřál, Hrad Veveří, Věra Kadlecová, BMW, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strážníci splnili slib, malý Jonathan projel Prýgl ve "své" lodi  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.