Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Benefiční koncert v Dolních Dunajovicích nepřekazil ani silný déšť. Vybralo se desítky tisíc

Na malebné návsi v jihomoravských Dolních Dunajovicích se první zářijový den uskutečnil 5. ročník benefičního koncertu „Křídla motýlí“. Akci přijela podpořit řada českých a slovenských pop-rockových interpretů. Ti se musel společně s diváky popasovat s velikou nepřízní počasí.

V den koncertu se v dopoledních hodinách začala obloha po noční bouřce vyjasňovat a tak měli pořadatelé radost, že se koncert uskuteční bez deště. Předčasně.. Kolem 14.00 hodiny, kdy začaly zvukové zkoušky, se pomalu ale jistě obloha začala zatahovat až úplně zčernala a rozpršelo se tak, že se dlážděná náves stala menším potokem.

Účinkující to naštěstí vzali sportovně.  A tak se postupně na podiu začali střídat například místní Mužský pěvecký sbor Dolní Dunajovice, který dorazil samozřejmě tradičně v krojích, kubánský vítěz Superstar Alec Momac nebo nováček v branži Milan Šatník, který s přehledem zazpíval například song od skupiny Queen.

Ze Slovenska přijel zpěvák Thomas Puskailer, finalistka první řady Superstar Martina Balogová a Sámer Issa. Svým velkým hlasem překvapila i herečka a zpěvačka v jedné osobě Yvetta Blanarovičová a hned po ní přišel potěšit především divačky svalnatý zpěvák a malíř Martin Maxa s jeho nezbytnou kytarou. Jako překvapení pro diváky vystoupila opět Čestná stráž armády ČR s novým číslem, které museli bohužel předvést na vytrvalém dešti.

Pak se opět přihlásila bouřka, která se nad Dunajovicemi stále točila a proud vypadl podruhé, v době, kdy moderátorka celého večera Markéta Mayerová spolu se Sámerem Issou předávali dárky vylosovaným divákům. 

Proud byl nahozen a na jevišti se objevila francouzsko-česká herečka a šansoniérka Chantal Poullain, která divákům zazpívala 2 šansony. Chantal následoval zpěvák a producent tohoto koncertu Martin France a jeho vystřídala zpěvačka Leona Machálková.

Pak se předával šek za přítomnosti starosty obce Dolní Dunajovice Josefa Hasníka pro charitativní organizaci Debra, kdy se ze vstupného vybralo něco přes 34.000,- Kč. Chantal Poullain, Leona Machálková, Alec Momac a Martin France přidali do dobrovolného příspěvku sami finanční částku, k nim se připojili někteří diváci, až se celková částka vyšplhala na téměř 55.000,- Kč.Výtěžek půjde organizaci Debra, která pomáhá lidem se vzácným onemocněním - tzv. nemocí motýlích křídel.

Poté už dorazila hlavní hvězda večera Jitka Zelenková, avšak do třetice vypadl proud, a tak Jitka zazpívala bez proudusvůj hit„Rád, mám rád“. benefiční konert pak zakončil závěrečný společný song. „Bez lásky láska není“.

Autoři | Foto Křídla motýlí

Štítky Dolní Dunajovice, křídla motýlí, benefiční koncert, déšť, výtěžek, koncert, Chantal Poullain, Sámer Issa, Jitka Zelenková, Martin France, Leona Machálková, Milan Devinne, Thomas Puskailer, Queen, Martina Balogová, Yvetta Blanarovičová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Benefiční koncert v Dolních Dunajovicích nepřekazil ani silný déšť. Vybralo se desítky tisíc  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.