Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Tři seniorky přiletěly po letech ze zámoří do Brna, skončily na ulici

Neobvyklým případem sociální tísně se v neděli dopoledne zabývali brněnští strážníci na třídě Kapitána Jaroše. Jedna z místních obyvatelek zavolala na linku 156 a upozornila na trojici starších žen sedících na lavičce s velkými kufry. Podle svých slov přiletěly ze zámoří a znenadání se ocitly rovnou "na dlažbě".

Volající se strážníkům svěřila, že se ženami velmi soucítí, protože dámy vyššího věku sedí venku už od předchozího odpoledne a ráno se k sobě choulily zimou. V jejich věku to přitom ku zdraví rozhodně nepomohlo. Nejstarší z nich bylo už dvaadevadesát let, druhé ženě  sedmdesát a třetí třiašedesát roků.

Před sebou měly rozměrné kufry a strážníkům prozradily, že přiletěly po několika letech ze zámoří. Kvůli majetkovému sporu o nemovitost však zůstaly na ulici a chtějí se proti rozhodnutí bránit. Momentálně ovšem nemají kam jít.

„Jedna hlídka městské policie proto ihned zamířila do krizového centra, kde dojednala jejich ubytování. Druhá hlídka strážníků ženám poskytla veškeré dostupné informace o možnostech sociální pomoci a převezla je i s jejich kufry do zařízení pro lidi v nouzi," uzavřel mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Autoři | Foto pixabay.com | Zdroj MP Brno

Štítky seniorky, bezdomovci, ulice, kufry, Brno, kufr, Otakar Jaroš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tři seniorky přiletěly po letech ze zámoří do Brna, skončily na ulici  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.