Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na Kozí horce a v Rakovci platí stále zákaz koupání. Jinde na jižní Moravě se smočit můžete bez problému

Na přírodních koupalištích Kozí horka a Rakovec na Brněnské přehradě dál platí zákaz koupání. Vyplývá to z výsledků měření jihomoravské hygienické stanice. Důvodem je nebezpečná voda kvůli přemnoženým sinicím. Zákaz platí už od července, kdy hygienici zakázali koupání ve všech pěti koupalištích přehrady. Od té doby se situace zlepšila na Osadě, Sokolském koupališti i v Rokli, kde má voda sice horší jakost, ale koupat se v ní lze.

Hygienici sledují desítku nejnavštěvovanějších přírodních koupališť a o další desítce jim posílají informace samotní provozovatele. Návštěvníci najdou informace o stavu vodu na informačních cedulích.

Jinde v kraji kromě Kozí horky a Rakovce se koupat lze. Horší jakost vody je Letovicích i Palavě na Blanensku a na Nových Mlýnech na Břeclavsku. Mírně zhoršené vlastnosti má voda v rybníce Suchý na Blanensku nebo ve Výrovicích na Znojmsku.

Bez problémů je voda na Vranovské přehradě, ve Vémyslicích nebo Banticích na Znojemsku, v přírodním koupacím biotopu v Brně-jihu, na Lučině nebo v Bohuslavicích na Hodonínsku i v Lulči na Vyškovsku.

Foto pixabay.com | Zdroj ČTK

Štítky koupaliště, jižní morava, prýgl, Kozí horka, koupání, Rakovec, Jihomoravský kraj, Krajská hygienická stanice, Rokle, Brněnská přehrada, Osada, okres Blansko, Letovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Kozí horce a v Rakovci platí stále zákaz koupání. Jinde na jižní Moravě se smočit můžete bez problému  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.