Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

FOTO: Záchranáři z jižní Moravy pomohli během jednoho dopoledne na svět dvěma chlapečkům

Život záchranáře je plný těžkých zkoušek, hrůzných svědectví a častého boje o záchranu druhých. O to víc pak musí pracovníka záchranné služby zahřát u srdce, když pomůže přivést na svět nový život. A to se jihomoravským záchranářům povedlo dnes, ve středu 15. srpna, během jediného odpoledne hned dvakrát! Narozenými jsou dva chlapečci, oba jsou zdraví a mají se čile k světu.

U prvního porodu asistovali záchranáři ráno v Hodoníně. „Operátoři vyslali k překotnému porodu nelékařskou posádku a vzápětí i lékaře," uvádí záchranáři na sociální síti. Miminko pak už na nic nečekalo a prodralo se s pomocí záchranářů na svět.

Narodil se zdravý, krásný kluk. Dostal jméno Matěj.  „Tak Matěji, přejeme Ti všechno dobré, hlavně hodně zdraví a lásky, jsme rádi, že jsme mohli být u tvého příchodu na svět...," popřáli na webu ZZS JMK záchranáři. To však ještě nevěděli, že je na cestě další zázrak.

   

Opět Hodonínsko

O pouhé dvě hodiny totiž pomohli na svět chlapci jménem Mato. „Je to neuvěřitelné, za 22 let jsem nebyla u porodu, dnes dvakrát, je to nádherná služba,“ říká dojatě záchranářka Jitka Jágerová, která se spolu s kolegy na porodu podílela.

 

A následovalo opět příjemné: „Milý Mato, ať jsi zdravý a šťastný, vítej na světě,". 

Redakce Brněnské Drbny děkuje záchranářům za skvěle odvedenou práci a chlapečkům přeje do života jen to nejlepší!

Autoři | Foto ZZS JMK | Zdroj ZZS JMK

Štítky porod, předčasný porod, záchranáři, zzs jmk, pomoc, chlapečci, Jihomoravský kraj, Hodonín, Zdravotnická záchranná služba Jihomoravského kraje

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Záchranáři z jižní Moravy pomohli během jednoho dopoledne na svět dvěma chlapečkům  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.