Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Riviéra láme rekordy. Na největší koupaliště v Česku chodí denně přes sedm tisíc lidí

Koupaliště Riviéra v Brně má rekordní návštěvnost a letos už překonala hranici 100.000 lidí. Dřívější roční návštěvnost se pohybovala kolem 80.000 lidí. Po červnovém otevření po rekonstrukci za více než 200 milionů tam chodí více lidí. Riviéra otevřela po roční rekonstrukci v červnu.

„Největší návštěvnost Riviéry do té doby byla kolem 80.000 návštěvníků za rok. My jsme už v týdnu překonali 100.000 a to jsme v půli srpna. Návštěvnost navíc neustále roste," uvedl primátorův náměstek Petr Hladík (KDU-ČSL). Podle něj v červnu přišlo 6500 lidí, v červenci 63.000 lidí a ani ne do poloviny srpna 35.000 lidí.

Návštěvnosti pomohl špinavý Prýgl

„Rekonstrukce se ukazuje jako dobrá. Riviéra pojme v jednu dobu až 7800 lidí. To z ní dělá největší koupaliště v České republice. Navíc když zezelenala přehrada a nedalo se v ní koupat, neměli by lidé kam chodit," dodal Hladík. Hygienici v červenci zakázali na přehradě koupání kvůli přemnoženým sinicím. Nyní se na některých místech koupat dá, na jiných trvá zákaz koupání.

Vydařená rekonstrukce

Riviéra je otevřená každý den od 9:00 do 20:00. Vstupné se zdražilo ze 110 na 180 korun. Rekonstrukce se uskutečnila kvůli špatnému stavu bazénů, ze kterých mizela voda a musela se dopouštět.

Hlavní částí oprav proto bylo vložení nerezových van do betonových bazénů. Nový nerezový povrch je hygieničtější, snadněji se udržuje a má dlouhou životnost. V místě jsou také tobogány, skluzavky, lehátka a další věci.

Foto Filip Urban | Zdroj ČTK

Štítky Koupaliště, Riviéra, rekonstrukce, tobogány, návštěvnost, rekordy, Česko, Brno, Petr Hladík, KDU-ČSL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Riviéra láme rekordy. Na největší koupaliště v Česku chodí denně přes sedm tisíc lidí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.