Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Netradiční setkání. Krojované tetičky z jižní Moravy učarovaly bloggery a youtubery z celého světa

Účastnící největší networkingové konference pro novináře a bloggery píšící o cestování TBEX v Ostravě se rozjeli do regionů za zajímavými tématy. Dvoudenní program nabitý autentickými zážitky pro ně připravila také jižní Morava. Tradiční návštěvy vinařů a známých míst doplnila jízda na traktoru mezi vinicemi, focení Moravského Toskánska nebo domácí stloukání másla u ježovských tetiček.

V osmičlenné skupině bloggerů, fotografů a novinářů, kteří se v prvních dvou srpnových dnech z Ostravy přesunuli na jih Moravy převažovali účastníci ze spojených států amerických, doplnění o zástupce z Finska, Itálie a Polska. O program na první dva dny pobytu se kompletně postarala Centrála cestovního ruchu – Jižní Morava.

„Věděli jsme, že k nám přijedou novináři a blogeři, kteří se věnují cestovatelským tématům a mají projetý celý svět. Chtěli jsme jim nabídnout co nejvíce autentických zážitků. Takových, na které necílí oficiální bedekry a jsou svým způsobem unikátní,“ uvádí ředitelka Centrály cestovního ruchu – Jižní Morava.Pavla Pelánová.

Jízda na traktoru i stloukání domácího másla

S organizací programu pro první den vypomohlo Sdružení mikulovských vinařů. Účastníkům press tripu byla představena především vinařská tradice mikulovského regionu. Nevšedním zážitkem byla jízda na otevřené vlečce traktoru mezi vinicemi. Odpolední program se pak přesunul do Lednicko-valtického areálu, kde část skupiny využila také možnost projet si nejznámější místa na kole.

Program druhého dne začal na Strážnicku návštěvou vinařského areálu petrovské Plže a také strážnického skanzenu. Neskrývané nadšení všech účastníků se projevilo při návštěvě u paní Štěpánové v Ježově, kde bylo místními tetičkami předvedeno ruční stloukání domácího másla doprovozené zpěvy lidových písní a domácími sladkými dobrotami.

„Návštěva u tetiček v Ježově byla neskutečná. Bylo to setkání nabité energií a životní silou. Autentické a spontánní,“ komentuje návštěvu v Ježově Eulanda, jedna z amerických účastnic akce.

Odpolednímu programu příliš nepřálo počasí, čímž mírně utrpěla fotogeničnost krajiny kolem Kyjova, která je dnes známá pod názvem Moravské Toskánsko. Skupiny se zde ujal fotograf Marek Svoboda, který, ji provedl po nejkrásnějších zákoutích regionu.

„Troufám si říct, že všem účastníkům presstripu jižní Morava učarovala. Fotky a hastagy z akce zaplnily sociální sítě, nadšené a bezprostřední byly také jejich reakce na jednotlivé části programu,“ komentuje výsledek akce Tereza Tlustá, která měla za CCR JM přípravu akce na starosti.

Autoři | Foto TBEX

Štítky youtbueři, blogeří, tetičky, kroje, jižní Morava, Jihomoravský kraj, blog, návštěva, máslo, traktor, Ostrava, Moravské Toskánsko, vinice, vinařství, Ježov, Finsko, Itálie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Netradiční setkání. Krojované tetičky z jižní Moravy učarovaly bloggery a youtubery z celého světa  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.