Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Americký kosmonaut Andrew Feustel vyfotil Brno a MotoGP z vesmíru

Americký kosmonaut Andrew Feustel, který od března pobývá na palubě Mezinárodní kosmické stanice, zaostřil o víkendu svou rozsáhlou fotografickou výbavu na jižní Moravu. Z výšky 400 kilometrů pak pořídil parádní fotky Brna a Masarykova okruhu. Feustel má k jižní Moravě a k celé České republice velmi blízký vztah.

Maminka jeho manželky totiž pocházela ze Znojma. Podle samotného Feustela má jeho rodina v Brně a na Moravě spoustu známých a příbuzných. Americký kosmonaut je zároveň velkým fanouškem motosportu. Loni se byl na brněnské MotoGP podívat i osobně.

Feustel se v Česku těší mimořádné oblibě. Není divu, na svých cestách do vesmíru totiž pravidelně bere artefakty z Česka. V roce 2009 vyvezl raketoplánem do vesmíru Nerudovy Písně kosmické. O několik let později si na cestu do kosmu "přibalil" i malého plyšáka Krtečka.

Autoři | Foto Andrew Feustel

Štítky Andrew J. Feustel, vesmír, kosmonaut, Brno, Česko, Jihomoravský kraj, Mezinárodní vesmírná stanice, Masarykův okruh, Písně kosmické, Znojmo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Americký kosmonaut Andrew Feustel vyfotil Brno a MotoGP z vesmíru  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.