Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

FOTO: Nová atletická hala bude! Brno podepsalo smlouvu o výstavbě areálu za 650 milionů

Vedení Brna dnes podepsalo smlouvu se sdružením stavebních firem, které mají do poloviny roku 2021 dostavět atletickou halu mezi ulicemi Netroufalky a Bítešská v bohunickém univerzitním kampusu. Halu mají využívat výkonnostní sportovci i studenti Masarykovy univerzity. Cena stavby je téměř 650 milionů korun.

Dotace zdržuje korupční aféra

Většinu peněz zaplatí město, 100 milionů korun přislíbil Jihomoravský kraj a zároveň město čeká, až vypíše dotační programy ministerstvo školství. Jejich vypisování se zdržuje od vypuknutí korupční aféry na ministerstvu v loňském roce.

„Předjednáno máme 200 milionů korun a čerpat by je bylo možné i na zahájenou stavbu," uvedl primátor Petr Vokřál (ANO). Město zpracovalo pouze technickou studii, kterou dostalo sdružení firem. Jejich úkolem je vypracovat projektovou dokumentaci, získat územní rozhodnutí a stavební povolení a pak stavět. Vše má být hotové od podpisu smlouvy do 35 měsíců, samotná stavba má trvat 19 měsíců.

Hala i pro mezinárodní závody

Město při přípravě stavby konzultovalo podobu haly s vedením českých atletů i s mezinárodní federací. Vejde se do ní 2200 diváků a bude splňovat všechny aktuální parametry pro konání mezinárodních akcí. Masarykova univerzita, která vlastní v okolí pozemky, plánuje dlouhodobě stavbu bazénu, avšak čeká na dotační program ministerstva školství.

Synergie s Masarykovou univerzitou

„Zároveň tu chceme postavit konferenční prostory a využít tak synergické efekty v oblasti kampusu, kde sídlí několik fakult včetně sportovní. Než se postaví bazén, chceme zde postavit jednoduchá levná sportoviště a místo celkově zkulturnit," řekl rektor Mikuláš Bek. Provozovatelem haly bude pravděpodobně městská společnost Starze, která se stará i o jiná městská sportoviště.

Foto MMB | Zdroj ČTK

Štítky atletická hala, Brno, campus, smlouva, výstavba, Masarykova univerzita, ANO 2011, Petr Vokřál, Jihomoravský kraj, Mikuláš Bek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Nová atletická hala bude! Brno podepsalo smlouvu o výstavbě areálu za 650 milionů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.