Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

FOTO: Parádní výkon! Hasiči z jižní Moravy vytvořili na mistrovství Evropy národní rekord a vezou medaile

Další parádní zářez na mezinárodní scéně si připsali jihomoravští hasiči. Po triumfech z Japonska či USA z minulých let přivezli letos medaile i z mistrovství Evropy ve Firefighter Combat Challenge v německém městě Ediger Eller.

Závodu se zúčastnili jihomoravští hasiči ve složení Stanislav Kalvoda z HS Lidická, Vít Malenovský a Miroslav Michlovský oba z HS Líšeň. Disciplína Firefighter Combat Challenge, zkráceně FCC, je kolébkou dnešního TFA a nejblíže se podobák zásahové činnosti.

TFA je zkratkou z anglických slov Toughest Firefighter Alive – Nejtvrdší hasič přežije. Jde o nejtěžší hasičskou soutěží která svými podmínkami simuluje práci hasiče při zásahu 

Výkon v plné polní

Celá soutěž probíhá v kompletním zásahovém obleku, včetně aktivního dýchacího přístroje.

Soutěž v německém Ediger Elle probíhala po dobu několik dní a pro zúčastněné znamenala skutečnou zkoušku fyzické i mentální síly. První dva soutěžní dny byly totiž klasifikovány jako samostatný závod a současně proběhla kvalifikace na samotné ME do dalšího dne.

Národní rekord a medailové úspěchy

Hasičům z jižní Moravy se podařilo získat dvě medaile. Bronzovou medaili vybojoval Stanislav Kalvoda v kategorii individuál nad 40 let a stříbrnou se podařilo získat pětičlenné štafetě s kolegy Janem Pipišem a Milanem Pařilem a to hned v národním rekordu.

„Na samotném ME se podepsala únava ze startů v individuálech, tandemech a velkého počtu vyřazovacích pokusů štafet z předchozích dnů," uvedl medailista Stanislav Kalvoda. I přesto se podařilo získat několik skvělých umístění.


 

Firefighter Combat Challenge

Druhé místo Stanislav Kalvoda nad 40 let

Druhé místo štafeta Vít Malenovský, Stanislav Kalvoda, Miroslav Michlovský, Jan Pipiš, Milan Pařil

Páté místo Vít Malenovský v novém NR 1:24 s

Páté místo Stanislav Kalvoda nad 40 let

Čtvrté místo štafeta ve vylepšeném NR 1:08 s

Autoři | Foto HZS JMK | Zdroj HZS JMK

Štítky hasiči, soutěž, mezinárodní, Evropa, mistrovství, medaile, rekord, Jihomoravský kraj, mistrovství Evropy, USA, Japonsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Parádní výkon! Hasiči z jižní Moravy vytvořili na mistrovství Evropy národní rekord a vezou medaile  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.