Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

FOTO: Hasiči se v suchých dnech nenudí. Na jižní Moravě hořela pole i zemědělská technika

Až páteční zatažená obloha dala konec poměrně suchému týdnu. Následky vysokých teplot a malé vlhkosti pocítili především zemědělci a hasiči. Ti musel zasahovat hned u několika požárů.

U Podivína hořel lis na balíky

Čtyři jednotky likvidovaly ve čtvrtek v odpoledních hodinách požár balíkovače a pole u Podivína. Plameny se rozšířily ze stoje na strniště a balíky o ploše 20x120 m. Předběžná škoda je 100 tisíc Kč na balíkovači a 15 tisíc Kč na slámě.

Požár zničil 10 hektarů pšenice v Kobeřicích u Brna

Šestnáct jednotek se postupně sjelo k požáru pole s pšenicí. „Operační středisko vyhlásilo III. stupeň požárního poplachu. Na místo byl povolán vrtulník letecké služby Policie ČR," uvedl tiskový mluvčí hasičů Petr Příkaský.

Plameny se rychle šířily a postupně zachvátily ovocný sad a 10 hektarů pšenice. V ohrožení byl i nedaleký dům. „Škoda byla předběžně vyčíslena na 330 tisíc korun. Příčina vzniku požáru je v šetření. Při požáru se nikdo nezranil," dodal Příkaský.

U Tvarožné vzplál kombajn, od něj pak celé pole

Dvanáct jednotek likvidovalo požár kombajnu u Tvarožné. Plameny zničily 30 hektarů pole. Místy byla ještě nesklizená úroda obilí. Příčinou vzniku požáru byla technická závada na kombajnu. Škodu vyšetřovatel předběžně vyčíslil na čtyři a půl milionu korun.

Autoři | Foto HZS JMK | Zdroj HZS JMK

Štítky požár, sucho, jižní morava, kombajn, Tvarožná, Podivín, Jihomoravský kraj, pšenice, Policie České republiky, Kobeřice u Brna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Hasiči se v suchých dnech nenudí. Na jižní Moravě hořela pole i zemědělská technika  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.