Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

TIPY NA TÝDEN: Nové molo na Prýglu, prezidentský vlak, letní kina a Ovínění na Zelňáku

Chladnější týden se chýlí ke konci a s ním začíná vylézat i sluníčko. Pojďme toho využít naplno!

Na Prýglu se dnes odpoledne slavnostně otevřelo nové molo u pláže přehrady na Rakovci v místě zvaném U sirky. Má rozměry 18 x 8 metrů a je plně přístupné veřejnosti!

Prezidentský vlak složený z vozů z různých etap minulého století vyrazil po kolejích Česka a Slovenska. V Brně na výstavišti je od dneška do pondělí 2. července, Vlak tvoří vozidla, která sloužila pro cesty prezidentů od roku 1918 do roku 1992.

Na nádvoří radnice Brna-střed připravil již počtvrté letní kino spolek Noční motýl, který pro návštěvníky kromě klasických filmů představí i zajímavé dokumenty. Sezonu dnes již tradičně zahájí snímek Big Lebowski, na který je vstup zdarma. Za ostatní projekce pak zaplatí 90 korun.

Kde všude se letos můžeme těšit na letní kina? 

Fiesta Gastronómica na Špilberku bude dnes večer jedním z vrcholů 15. ročníku festivalu Ibérica . Účinkovat budou flamenkový flétnista Sergio de Lope a jeho kapela, tanečnice Gema Moneo a mladý kytarista Paco León.

V neděli začíná festival Měsíc autorského čtení. Kromě českých autorů letošní ročník přiblíží také kvalitní tureckou literaturu, která u nás zatím není příliš známá. První večer akce zahájí rozhovor polského odborníka na Turecko Witolda Szabłowského se spisovatelem Tunou Kiremitçim. Festival je na pořadu každý den až do 4. srpna, a to vždy od 19 hodin v Divadle Husa na provázku.

Chystáte se na festival Let It Roll nebo je vám hudební žánr drum and bass blízký ale na festival nemůžete dorazit? Nevadí, v podobě akce Let It Roll Warm Up dorazí za vámi! A to na Flédu v pátek 29. června.

Přijďte si s námi užít sklenku výborného vína v historickém centru města! Věřte, že poslední červnové dny patří vychutnávání si vyladěných kombinací vína a chuťovek ve velkém. Přesně v tomto duchu se nese akce Ovínění na Zelňáku. Ovínit se můžete v pátek 29. a v sobotu 30. června.

Tržnici Brno ovládne v sobotu 30. června pop-up trh toho nejlepšího z afrických zahrádek – Virungua. Můžete se těšit nejen na čerstvé exotické plody, ale také na pestrou nabídku sušených pochutin, kávy, čokolád, unikátních pro své rukodělné zpracování a nezaměnitelnou chuť. Stejně tak vás nemine speciální zásilka koření a další exotiky všeho druhu z ostrova tisíce koření – Zanzibaru.

A v sobotu 30. června začínají dlouho očekávané Scalní letňáky, které potrvají až do 1. září. A nezačnou ničím menším než oscarovým snímkem Tři billboardy kousek za Ebbingem.

Autoři | Foto MMB | Zdroj MMB

Štítky tipy na víkend, letní kino, festival, Brno, Česko, Slovensko, Noční motýl, Paco León, Big Lebowski, Rakovec, Let It Roll, Divadlo Husa na provázku, Turecko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA TÝDEN: Nové molo na Prýglu, prezidentský vlak, letní kina a Ovínění na Zelňáku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.