Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Dnes končí školní rok, strážníci nabádají řidiče k opatrnosti a ohleduplnosti

Školní rok dnes končí a děti se rozeběhnou do ulic. Řidičům navyklým v době vyučování na klid kolem škol připomenou v těchto místech příchod prázdnin svítivé uniformy městské policie. K přechodům pro chodce zamíří dnes stovka strážníků.

Stanoviště zaujmuli již krátce po sedmé hodině ranní a na přechodech zůstanou až do doby, než si žáci prvního stupně odnesou ze školních budov svá vysvědčení. Začátky a konce vyučování zjišťovali strážníci v předstihu u vedení konkrétních škol.

Největší riziko spočívá právě v tom, že motoristé si při svých rutinních jízdách příchod prázdnin ani neuvědomí. Mají zažité, že dopoledne sedí děti v lavicích. Tisíce školáků se ale místo toho začnou pohybovat po hřištích, jezdit na kolech a pobíhat po chodnících. Nejsou tak předvídaví a z volnějšího režimu budou rozjaření. Je tak do značné míry na řidičích, aby mysleli i za ně,“ upozorňuje Luboš Oprchal, ředitel Městské policie Brno.

Hlídky v ulicích proto vynaloží maximální úsilí, aby děti do prázdnin vstoupily bezpečně. Městská policie vyčlenila k přechodům pro chodce stovku strážníků. „Zastavovat automobily budou v blízkosti padesáti základních škol. U mnoha z nich hned na několika přechodech,“ shrnul Pavel Čermák, vedoucí odboru pořádkových útvarů.

Městská policie dohlíží na přechody pro chodce u vytipovaných základních škol celoročně. Na nepřehledných, dopravně vytížených nebo jinak nebezpečných místech garantují strážníci kontroly každý školní den.

Foto ilustrační foto, Dominik Svoboda | Zdroj MP Brno

Štítky děti, školní rok, konec, obecní policie, přechod pro chodce, Pavel Čermák, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dnes končí školní rok, strážníci nabádají řidiče k opatrnosti a ohleduplnosti  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.