Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Kraví horu opět zaplaví mořské vůně a chutě. Na Brno se valí 8. vlna Slavností moře

 
středa, 13. června 2018, 13:28

Předposlední červnový víkend zaplaví Kraví horu rybí speciality od předních kuchařů brněnských restaurací. Na své si přijdou dospělí i děti.  Návštěvníci mohou opět čekat největší grilování mořských ryb a darů moře v ČR.

Během víkendu 23. a 24. června potěší milovníky mořských specialit další velkolepé grilování na Kraví hoře. Stejně jako v předchozích letech se návštěvníkům představí Bistro Ocean48 s dalšími předními brněnskými i mimobrněnskými restauracemi TEFITI, Garnet, Kaizen, Konoha, Správné místo, Hotel Žabčice, Hnízdo a další, specializujícími se na mořské rybí speciality a dary moře. Již nyní můžeme prozradit, že se můžete těšit například na Grilovaný filet lososa na hoblinách ze sudu Jacka Danielse s listovým špenátem a parmazánem, Burger z kalamár a tresky s kapary, Grilovaného tuňáka s jemně pikantním korejským chilli dresinkem a jasmínovou rýží, Grilované kalamáry plněné špenátovou fáší podávané na ledovém salátku s cream fresh dipem nebo na Mahi mahi s perilou a pomerančem, grilovanou v banánovém listě s jasmínovou rýží.

Akce Slavnosti moře svým pojetím zcela vybočuje ostatním gastronomickým festivalům, kdy kromě kvalitního exotického jídla, bohaté nabídky moravských vín, kávy a dalších pochutin, nabídne svým návštěvníkům opravdovou přímořskou atmosféru za doprovodu latinských rytmů, a to vše bez vstupného. „Bohatý doprovodný program okoření filetářská show tropických a severských ryb pod taktovkou zkušených filetmasterů Ocean48 a celá řada workshopů na téma udržitelný rybolov nebo chov lososa. Na letošní akci dále oslavíme novou exkluzivní leteckou linku čerstvých mořských ryb ze sultanátu Omán!“, doplňuje jednatel společnosti Martin Baráček.

Kreativa_2.jpg

Na Slavnostech moře nebude chybět ani ústřicový bar a pestrá nabídka nápojů – od italského Prosecca či Aperolu přes moravská vína nebo kvalitní kávu doplněnou zmrzlinou ve sladkém koutku. Letošní novinkou je program zaměřený na nejmenší návštěvníky, kterou nabídnou spolupracující společnosti Bruno Family Park, Decathlon a Starez sport. Pro návštěvníky je připraven fotokoutek ve spolupráci se spolkem We love to help a spousta dalších soutěží, hlavní cenou víkendu je přednabitá karta v hodnotě 10 000 Kč! Pokud Vám bude velké teplo, můžete se ochladit v blízkém bazéně koupaliště Kraví hora za zvýhodněné vstupné.

Placení probíhá pomocí čipových karet, které je možné pořídit ve všech provozech Ocean48 a v samotném místě konání (cena 20 Kč). Karty lze dobít kdykoli v uvedeném období před akcí. Přímo na akci je možné nabití platební kartou i hotovostí, z kapacitních důvodů však pořadatelé doporučují tak učinit již předem. Ceny jednotlivých jídel se budou pohybovat okolo130 korun, všechny pokrmy bude možno si nechat zabalit s sebou. Jako památku na příjemně strávený den si můžete odnést různé reklamní předměty, které jsou novinkou letošního ročníku. Návštěvníci se nemusí bát, že by se z důvodu omezení dopravy na ulici Údolní nedostali na Slavnosti moře. “Bude připravena náhradní doprava, která návštěvníky, co nejpohodlněji a nejrychleji, dopraví na akci“, uvedl Martin Baráček.

Více informací o události můžete nalézt na události na Facebooku. Další informací najdete na webových stránkách.

PR text
 


 

Kam dál?

VIDEO Strážníci vyvedli pět lidí z hořícího bytu ve Starém Lískovci

středa, 13. června 2018, 11:52

U požáru bytu ve Starém Lískovci zasahovali dnes brněnští strážníci. Ještě před příjezdem hasičů vyvedli z hořícího...

VIDEO: Pomáhejme správně! Nové videospoty města ukazují, jak pomoci...

středa, 13. června 2018, 11:03

Přecházení ulice, nástup do vozidel MHD nebo jízda na eskalátoru. Samostatný pohyb a orientace ve městě vystavuje osoby...

Projekt nové budovy magistrátu za víc než miliardu má od radních...

úterý, 12. června 2018, 17:57

Brněnští radní dnes odsouhlasili záměr odkupu společnosti, která vlastní projekt a pozemky potřebné pro stavbu...

ZE ZAHRANIČÍ: Matka nechala na Slovensku dvouletou holčičku v...

úterý, 12. června 2018, 08:05

Jak by dopadl nedávný případ z Brna, kdyby nebylo rychlého zásahu strážníků? Pro smutný příklad nemusíme daleko. Na...

 

Komentáře

 

Napište nám

Nejčtenější

  • PŘEHLEDNĚ: Jak se změní ceny MHD od 1. září?...

  • Riviéra láme rekordy. Na největší koupaliště...

  • Brněnský policista odmítl úplatek v...

  • V autě už nebudou povinné náhradní žárovky a...

Reklama
 
 

O čem píše Drbna.cz

Mikroplasty v pitné vodě zůstávají i po úpravě, zjistili vědci

Drobné plastové částice, které se do řek a nádrží dostávají hlavně z odpadních vod, nedokážou úpravny pitné vody zcela odstranit. Ukázal to výzkum vědců z Ústavu pro hydrodynamiku Akademie věd ČR, kteří mikroplasty našli ve vzorcích ze tří úpraven. Jak řekl ředitel ústavu a první autor studie Martin Pivokonský, nejhůře se dají odstranit velmi drobné částice o průměru do pěti mikrometrů. V litru upravené pitné vody zůstává 300 až 900 částic mikroplastů. Studii publikoval prestižní časopis Science of the Total Environment v první polovině srpna.

Zdravotnické a sociální odbory vyhlásily stávkovou pohotovost

Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR dnes vyhlásil stávkovou pohotovost. Chce, aby vláda dodržela slib o plošném desetiprocentním růstu platů v oboru od příštího roku. Dalším krokem bude podle předsedkyně svazu Dagmar Žitníkové výzva zaměstnancům v nemocnicím, aby začali dodržovat počet hodin přesčasů daný zákoníkem práce. Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) ve čtvrtek sdělil, že s rozhodnutím odborů nesouhlasí. Platy ve zdravotnictví podle něj rostly o 30 procent za posledních pět let.

Přesolené vegety aneb čím si doopravdy dochucujeme jídlo

Zeleninové kořenicí směsi jsou běžnou součástí mnoha jídel. Profesionální kuchaři se použití umělých dochucovadel většinou brání, ale laici k nim bývají shovívaví. Vědí však, co všechno si se žlutým práškem přisypou do hrnce? Spotřebitelský časopis dTest porovnal složení 18 univerzálních ochucujících přípravků se sušenou zeleninou. Zjistil, že v průměru obsahují téměř 60 procent soli, ale jen 20 procent zeleniny.