Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Brně se sejdou expertky na cloudové technologie. Na Women in Tech vystoupí i expertka ze Sillicon Valley

Ojedinělá konference Women in Tech s podtitulem Glass ceiling not found se zaměří na ženy v technologickém světě. V brněnském kině Scala nabídne 16. června celodenní program s přednáškami deseti českých i zahraničních specialistek na cloudové technologie.

 „Cílem konference je představit návštěvnicím, ale samozřejmě i návštěvníkům poznatky pokrývající nejnovější trendy ze světa technologií. Počítáme s těmi, kteří se zatím o tuto oblast pouze zajímají, ale i s profesionály pracujícími na tech pozicích,“ říká organizátory Petra Vaškových, produktová ředitelka a současně jedna z řečnic.

Vítáni jsou studenti, junioři i lidé z oboru, kteří si chtějí rozšířit obzory v oblastech jako umělá inteligence, cloudové technologie, ale i v otázkách firemní kultury a častých mýtů týkajících se kariéry v IT.

O své zkušenosti se s návštěvníky podělí 10 žen. Ewa Maciáś, Senior Engineering Manager z Google Cloud představí cloudové technologie, Daria Hvížďalová, projektová manažerka z Good AI se zaměří na rozdíl mezi tzv. úzkou a obecnou umělou inteligencí, Petra Vaškových, hlavní produktová manažerka z Kiwi.com, bude mluvit o tom, jak firma restrukturovala a škálovala svůj vývojářský tým, který čítá přes 250 lidí.

Jednou z řečnic bude i vývojářka z londýnského vzdělávacího startupu Memrise a zakladatelka hnutí Girls in Tech London Chantel Spencer-Bowdage. Poslední slovo bude mít symbolicky Laura Fernández Giménez, zakladatelka a CEO Future Funded, první a jediné crowdfundingové platformy pro vzdělávání nové generace žen v IT s přednáškou The Future of Tech is Female.

Kompletní program, vstupenky a další informace najdete na webových strínkách. Konferenci pořádá společnost Kiwi.com ve spolupráci s Kariérním centrem Masarykovy univerzity a za podpory partnerů Google, Human Level AI, Czechitas, Moravia, Pyladies a ApuTime.

 

Autoři | Zdroj s použitím TZ

Štítky women in tech, konference, technologie, Brno, Scala, Petr Vašek, Kiwi.com, Google, Czechitas, Kariérní centrum Masarykovy univerzity, Google Cloud Platform, Laura Fernández

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně se sejdou expertky na cloudové technologie. Na Women in Tech vystoupí i expertka ze Sillicon Valley  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.