Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Ve sportovním areálu Hroch v Jundrově vznikne workoutové hřiště pro handicapované sportovce

Brněnští radní schválili projekt na vybudování workoutového hřiště ve sportovním areálu Hroch. Vznikne tam sportoviště, které bude přizpůsobeno vozíčkářům a doplní tak stávající vybavení bezbariérového areálu. Projekt vyjde na necelý milion. Město pokryje drtivou většinu nákladů. 

Sportovní areál Hroch na pomezí Žabovřesk a Jundrova je bezbariérový, s přilehlým parkovištěm, speciálně upraveným sociálním zázemím a bezbariérovými vnitřními komunikacemi. Pro vybudování hřiště pro handicapované sportovce je tak přímo ideální, protože není nutné provádět další rozsáhlé úpravy.

„Takových hřišť po republice není mnoho. Inspirací bylo hřiště v Hluboké nad Vltavou, které je sice speciálně upraveno pro handicapované, ale nic nebrání tomu, aby bylo využíváno širokou veřejností,“ uvedl brněnský radní pro oblast školství, mládeže a tělovýchovy Jaroslav Suchý.

Areál Hroch vznikl v roce 2014 na ulici Veslařská a je zaměřený převážně na rekreační sport pro širokou veřejnost. V současné době si návštěvníci mohou vyzkoušet baseball, softball, plážový volejbal, fotbal, z netradičních sportů např. frisbee, lakros. „V roce 2017 bylo vybudováno hřiště na pétanque, které navštěvují i handicapovaní sportovci,“ doplnil Jaroslav Suchý.

 

Autoři | Foto Penzion Vanessa | Zdroj s použitím TZ

Štítky workoutové hřiště, u hrocha, Brno, hendikepovaní, sportovní areál, Jundrov, Jaroslav Suchý, Žabovřesky, Hluboká nad Vltavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve sportovním areálu Hroch v Jundrově vznikne workoutové hřiště pro handicapované sportovce  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.