Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Potravinářská inspekce zjistila na jižní Moravě Pálavu silně řezanou vodou a cukrem

Pochutnáte si během léta na dobrém vínu? Věřte, že Pálavu, kterou nabízel obchod DAJOZ na Hlavní ulici v Dolních Bojanovicích, byste nechtěli ani ochutnat. Analýza v laboratořích prokázala v odebraném vzorku přídavek vody v neuvěřitelném množství 84 procent a také přídavek cukru v množství 28,6 gramů na litr.

„Oba zásahy patří k nepovoleným enologickým postupům a inspekce nařídila likvidaci předmětné nevyhovující šarže,“ potvrdil mluvčí inspekce Pavel Kopřiva.

Vzorek inspekce odebrala z padesátilitrového sudu. Dle průvodní dokumentace se jednalo o víno odrůdy Pálava ze Slovenska.

Kontrolovaná společnost má nyní inspekci co vysvětlovat. „Inspekce informaci vloží do evropského systému pro boj s falšovanými potravinami a s kontrolovanou osobou zahájí správní řízení o uložení pokuty,“ dodal Kopřiva.

 

 

Autoři | Foto SZPI

Štítky Dolní Bojanovice, Pálava, víno, cukr, voda, SZPI, Pavel Kopřiva,  , Pavlovské vrchy, Jihomoravský kraj, Slovensko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Potravinářská inspekce zjistila na jižní Moravě Pálavu silně řezanou vodou a cukrem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.