Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na největším rande se lidé seznámí už za dva týdny. Do projektu je stále možné se přihlásit

Osamělé lidi, kteří se chtějí seznámit, hledá pro svůj další projekt umělkyně Kateřina Šedá. Na 16. a 17. června připravuje pro 1918 lidí všech věkových kategorií "největší československé rande". Akce bude součástí závěrečného víkendu festivalu Re:publika ke 100. výročí Československa. Lidé se stále mohou hlásit.

Šedá se prostřednictvím svého projektu snaží zviditelnit jeden z palčivých problémů současnosti, tedy samotu. Pro zájemce o účast zřídili pořadatelé e-mail expo@nejvetsirande.cz, stačí uvést jméno, věk, bydliště a důvod, proč se účastník chce seznámit.

Rande bude překvapení

Šedá navíc oslovila starosty českých a slovenských měst a obcí s prosbou o tip na jejich obyvatele, kteří jsou osamělí. Co přesně pro účastníky největšího rande Šedá na výstavišti připravuje, není zatím jasné. Každé rande je vždycky překvapení, zdůrazňují pořadatelé.

„Někteří lidé stráví na seznamkách velkou část života, a přesto žádného vhodného partnera nikdy nepotkají. Stovky lidí komunikují na facebooku, ale na ulici se vám nepodívají do tváře. Proto jsem se rozhodla pojmout oslavu výročí vzniku republiky jako možnost poskytnout lidem příležitost potkat toho pravého a začít žít jinak," vysvětlila nedávno Šedá.

Podporovatelé i kritici

Její projekt a jeho finanční podpora z městského rozpočtu ale vyvolaly i kritiku některých politiků a části veřejnosti. Šedá je mezinárodně uznávaná umělkyně, která ve svých sociálních projektech pracuje s celými komunitami, v minulosti to byli například lidé v Brně-Líšni a nedalekých Bedřichovicích, jindy zase mapovala brněnský "bronx".

Letos se Šedá zaměřila na centrum Českého Krumlova. Od června do srpna bude 15 dvojic a rodin bydlet v Krumlově a vykonávat běžné činnosti jako procházky s kočárkem nebo větrání peřin v oknech. Umělkyně tak poukazuje na vylidňování historických center měst, která se ocitla na seznamu UNESCO.

Foto pixabay.com | Zdroj ČTK

Štítky Největší československé rande, Re:Publika, Kateřina Šedá, projekt, randění, Československo, Světové dědictví UNESCO, Český Krumlov, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na největším rande se lidé seznámí už za dva týdny.  Do projektu je stále možné se přihlásit  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.