Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Brno chce v nové multifunkční hale hostit hokejové mistrovství světa v roce 2023

Pracovní skupina složená ze zástupců města Brna, Favoritu Brno a Komety Brno bude mít na starost projekty výstavby nové multifunkční hokejové haly pro Kometu na výstavišti v místě současného velodromu a vybudování cyklistické haly v Komárově. Cílem je realizace nejpozději tak, aby moravská metropole mohla kandidovat na spolupořádání hokejového mistrovství světa v roce 2023.

Podmínkou vybudování haly je i nový velodrom

„S přípravou výstavby nového velodromu jsme začali již před rokem. Jsme ve fázi, která nám dává šanci věřit tomu, že nový velodrom vznikne. Bude to samozřejmě velmi složité. Jednáme s řadou institucí včetně ministerstev. Tím pádem věřím tomu, že může vzniknout i multifunkční hala v místě, kde dnes stojí dosluhující velodrom," uvedl v tiskové zprávě brněnský primátor Petr Vokřál.

Podle něj bude akce koordinována tak, aby nebyly dotčeny tréninkové možnosti cyklistů. „Dohodli jsme se na dalších krocích, jak k tomuto cíli dojdeme. Budeme obě aktivity podporovat i spolufinancovat," konstatoval Vokřál.

favorit-brno-primator.jpg

Na stávajícím brněnském velodromu, který provozuje Favorit Brno, se v minulosti uskutečnila vedle velkých mezinárodních závodů i dvě mistrovství světa dráhařů (1969 a 1981). Současná 400 metrů dlouhá betonová dráha ale už nevyhovuje požadavkům na pořádání velkých akcí.

Česko krytou dráhu nemá

„Ve světě se už závody na dráze jezdí pouze na krytých velodromech. V České republice, na Slovensku, v Srbsku nebo Chorvatsku krytý velodrom není. Proto bychom byli velice rádi, aby krytý velodrom byl v Brně," řekl předseda Favoritu Brno Pavel Havránek.

Hokejová hala měla původně stát v lokalitě za Lužánkami, kde město plánuje postavit nový fotbalový stadion v místě toho starého. Město ale nemá dořešené majetkoprávní vztahy s majitelem tamních nemovitostí. Proto už před více než měsícem po zisku mistrovského titulu hokejistů Komety Vokřál uvedl, že hokejová hala se bude stavět na výstavišti.

kometa-stadion.png

Majitel Komety Libor Zábranský na schůzce ocenil zájem cyklistů i vedení města úzce spolupracovat na obou projektech. „Setkání považuji za hodně pozitivní. Myslím si, že jak stavba nového velodromu, tak stavba nové multifunkční arény dává smysl. Obě stavby mohou sportovní i kulturní možnosti v Brně posunout na nejvyšší úroveň, kterou může být například možnost ucházet se o spolupořádání mistrovství světa v hokeji," uvedl

Foto Česká hokejová reprezentace | Zdroj ČTK

Štítky mistrovství světa, hokej, nový stadion, Kometa, Brno, HC Kometa Brno, Mistrovství světa v ledním hokeji, Komárov, Petr Vokřál, Česko, Libor Zábranský, Pavel Havránek, Chorvatsko, Srbsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno chce v nové multifunkční hale hostit hokejové mistrovství světa v roce 2023  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.