Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Fanoušci Zbrojovky na sobotním výjezdu na Baníku rvali sedačky a házeli je na hřiště

Fotbaloví chuligáni z Brna při svém řádění během sobotního utkání Zbrojovky s Baníkem v posledním kole první ligy způsobili na stadionu v Ostravě škody, které byly předběžně vyčísleny na více než 25.000 korun. Brněnští příznivci vytrhávali sedačky a házeli s nimi a také poškodili pyrotechnikou tartan na atletické dráze.

Policisté analyzují záznamy, jež na místě pořídili, a zjišťují totožnost lidí, kteří se uvedených činů dopustili. Události řeší jako výtržnictví a pokus o ublížení na zdraví. Policejní mluvčí Gabriela Holčáková řekla, že příznivci Zbrojovkypoškodili 27 sedadel, čímž způsobili škodu za více než 10.000 korun. Zhruba 15.000 korun činí škoda na poškozeném povrchu stadionu.

Škody jsou menší než po dubnovém zápase Baníku se Spartou, kdy příznivci pražského týmu poškodili 177 sedaček a způsobili škodu přesahující 200.000 korun. Několik z nich už policie obvinila.

Zbrojováka zranili jeho vlastní kolegové, dítě se opilo do němoty

Mluvčí moravskoslezské zdravotnické záchranné služby Lukáš Humpl uvedl že záchranáři v sobotu v souvislosti s fotbalem v Ostravě ošetřovali tři lidi. Už po příjezdu vlakem si na nádraží jeden z příznivců Brna zranil ruku pyrotechnikou.

Na stadionu pak utrpěl zranění v oblasti zad pětatřicetiletý fanda Brna, kterého v sektoru hostů přimáčkla k zábradlí mobilní toaleta hozená jeho kolegy.

Na dětské oddělení Vítkovické nemocnice záchranáři ze stadionu převezli třináctiletého chlapce, který se opil tak, že zvracel a nebyl schopen pohybu. Holčáková řekla, že policie zjišťuje, kdo chlapci alkohol podal.

Foto Zbrojovka Brno | Zdroj ČTK

Štítky Fanoušci, Zbrojovka, Baník, chuligáni, škoda, sedačky, FC Baník Ostrava, FC Zbrojovka Brno, AC Sparta Praha, Vítkovická nemocnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fanoušci Zbrojovky na sobotním výjezdu na Baníku rvali sedačky a házeli je na hřiště  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.