Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Muzejní noc v Brně opět táhla. I přes nepřízeň počasí přilákala desítky tisíc lidí

O návštěvu brněnských muzeí a dalších prostor byl v noci na dnešek opět značný zájem. Organizátoři Brněnské muzejní noci odhadují, že celkem napočítají stejně jako loni kolem 90.000 vstupů i přesto, že v sobotu večer pršelo.

Největší zájem byl tradičně o expozice Moravského zemského muzea, kam zavítalo 23.400 lidí. Muzeum se pravidelně v návštěvnosti pohybuje na špičce a mívá i bohatý program.

Více než 13.000 lidí přilákaly expozice Muzea města Brna včetně hradu Špilberk, kde na návštěvníky čekala speciální hra Zašifrovaná osmička, týkající se letošních výročí. Vedle let 1618 a 1648 došlo i na roky 1848, 1918, 1938, 1948 a 1968. Kdo hru zvládl, dostal se do slosování o ceny.

Přes 6000 lidí přišlo do expozic Moravské galerie. „U nás byl nejnavštěvovanější Místodržitelský palác a jeho podzemí, kde jsme museli navyšovat počet komentovaných prohlídek," uvedla mluvčí Moravské galerie Michaela Paučo.

morgal-muzejni.jpg

Zájem o brněnské podzemí ukázaly prohlídky v labyrintu pod Zelným trhem a na jiných místech.

Muzejní noc se pořádá na oslavu Mezinárodního dne muzeí, který připadá na 18. květen. Poprvé se akce uskutečnila v roce 1997 v Berlíně.

Foto Špilberk žije | Zdroj ČTK

Štítky Muzejní noc, Brno, výstavy, galerie, muzea, Špilberk, návštěvnost, počasí, muzeum, Místodržitelský palác, Moravské zemské muzeum, Muzeum města Brna, Brněnské podzemí, Berlín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muzejní noc v Brně opět táhla. I přes nepřízeň počasí přilákala desítky tisíc lidí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.