Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Otevřené brány brněnské kultury. Muzejní noc nabídne pestrou paletu zábavy

Osmadvacet kulturníchinstitucí nabídne Brňanům už tuto sobotu netradiční zážitek. Otevřou své brány v pozdních večerních hodinách a kromě expozic nabídnou také speciální doprovodné programy. Návštěvníci se letos mohou těšit na koncerty, módní přehlídky, workshopy, komentované prohlídky výstav a další. To vše zdarma nebo za zvýhodněné vstupné.

Letošní Brněnská muzejní noc se bude konat v sobotu 19. května. Zapojí se do ní 28 kulturních institucí, které budou mít otevřeno jako vždy od 18 hodin až do půlnoci. Novinkou pro 14. ročník je zapojení Židovského muzea, Domu Jiřího Gruši v Medlánkách či nové galerie Artikle, která nabízí současné umění i design. Zajímavostí bude také nový projekt BRRR NO, který přímo v ulicích oživí staré brněnské pověsti.

Výuka argentinského tanga a největší přehlídka designu

Co by si návštěvníci neměli nechat ujít? Samozřejmě se mohou toulat centrem města a navštěvovat tradiční místa, jako Moravskou galerii, kde nedávno zahájili největší přehlídku grafického designu u nás, či Moravské zemské muzeum, které kromě výstav nabídne třeba výuku argentinského tanga. Hojně navštěvovaný bývá také hrad Špilberk, kde kromě žonglérských vystoupení uvidí lidé přehlídku oděvů ze 17. století.

Brněnské podzemí a tradiční romské pokrmy

Brněnská muzejní noc však návštěvníky zavede i na méně přístupná místa. Po loňské premiéře se opět zapojí Česká národní banka a Krajský úřad. Moravská galerie zavede návštěvníky do podzemí pod Místodržitelským palácem, v Muzeu romské kultury se mohou těšit na tradiční romské pokrmy.

Nabitý program pro děti

Nočního veselí si užijí i děti, pro něž pravidelně připravuje bohatý program Technické muzeum – tam bude menší i větší návštěvníky čekat kromě oblíbené technické herny i vědomostní kvíz na téma „českých osmiček“, v Domě umění zase zajímavá tvůrčí aktivita – kinoskládačka. V Pražákově paláci si vymalují kšiltovku s ilustrací obrazu Josefa Čapka, v pavilonu Anthropos vyslechnou pohádky za doprovodu pravěké zvukohudby.

Veřejná doprava zdarma

Jako praktický průvodce Brněnskou muzejní nocí bude návštěvníkům sloužit tištěná brožura, v níž lidé najdou mapku s vyznačenými pořádajícími institucemi a také jízdní řád speciální autobusové dopravy, která bude opět zdarma. Kompletní informace jsou k dispozici také na webových stránkách a Facebooku.

Autoři | Foto Tour Guide | Zdroj s použitím TZ

Štítky Muzejní noc, kultura, Brno, výstava, Jiří Gruša, Místodržitelský palác, koncert, módní přehlídka, Nová galerie, zábava, Josef Čapek, Židovské muzeum

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Otevřené brány brněnské kultury. Muzejní noc nabídne pestrou paletu zábavy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.