Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

TIPY NA TÝDEN: Ochutnej Česko, Muzejní noc, Peka Kucha Night a otevřený festival

Taky jste již naladěni na léto? Festivaly, cestování, procházky v parku, samé dobroty (a pak výčitky před oblečením do plavek). Ačkoliv teploty jsou již letní, v kalendáři nám ještě měsíc zbývá. Ale akce tohoto týdne jsou docela dobrá letní předehra. Jen teda se ani o víkendu nevyspíte, pokud nejste kulturní barbaři.

Jak projet Evropu za pár kaček? To je otázka, kterou si pokládá nejeden z nás. A tuto středu, 16. května, vám na ni cestovatel Slávek Král odpoví na semináři LowCost Travel v Café Práh. Slávek dvakrát podniknul cestu kolem světa, takže se můžete těšit i na mimo evropské tipy.

Peka Kucha je japonský výraz pro povídání, ale také způsob představení zajímavých lidí, nápadů a projektů. A toto setkání nás čeká ve čtvrtek 17. května. Peka Kucha Night Brno #21 bude o koncích, smrti (i grafického designu) a nových začátcích. Jsem zvědavá, jak se s tímto tématem řečníci poperou. Toto vydání je součástí doprovodného programu 28. mezinárodní bienále grafického designu Brno 2018.

V pátek 18. května nás čeká otevřený festival nezávislé kultury, umění, sportu a dobrého jídla a pití v brněnském parku Lužánky, který pořádá kavárna Ponava. Užijte si parkovou pohodu, která potrvá až do neděle 20. května.

Co je DAFF? Přehlídka mladého designu, umění, módy, floristiky, gastronomie. Neboli Design, Art, Fashion, Flowers a Food. Přijďte do parku Lužánky v sobotu 19. května ochutnat, pokochat se a třeba i nakoupit.

Co můžeme být více tradičního než české pochutiny na historickém hradě Veveří? Přesně takový je festival Ochutnej Česko. Ideální tip na výlet v sobotu 19. května.

Jste spíše noční tvor a milujete umění či historii? Muzejní noc je akce šitá vám na míru. Už čtrnáctý ročník festivalu Muzejní noc zavítá i do Brna, muzea a galerie se veřejnosti otevřou v sobotu 19. května. Pro tuto noc vyměňte hospody a kluby za kulturu.

 

Autoři | Foto Petr Olša

Štítky Tipy na týden, kultura, festival, Muzejní noc, Česko, umění, Slávek Král, Brno, Evropa, Lužánky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA TÝDEN: Ochutnej Česko, Muzejní noc, Peka Kucha Night a otevřený festival  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.