Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Kvůli kuličce s logem Komety vkládali lidé do orloje pastičky

Technické sítě Brno zaznamenaly v poslední době několik případů, kdy lidé vložili do časostroje na náměstí Svobody různé ručně vyrobené pomůcky. Pomocí nich chtěli zachytit kuličku s logem hokejové Komety, kterou časostroj vydával od 23. dubna do 5. května každou hodinu od 11:00 do 23:00. Bylo to na počest toho, že hokejová Kometa letos obhájila titul.

Časostroj vydal celkem 169 kuliček. Podle Pivce z městské společnosti nebyl časostroj nijak závažně poškozen, a proto se hokejoví nadšenci nedopustili žádného trestného činu nebo přestupku.

Vkládáním různých předmětů lze však poškodit výdejní mechanismus. Časostroj vydává kuličky, na počest titulu Komety vydával speciální edici s jejím logem. „Někteří občané si ze získaných kuliček dělali výdělečnou činnost. S logem Komety je nabízeli na internetu za 400 korun," uvedl Pivec.

technicke-site-pasticly.png

Předmětxy nalezené v orliji, zdroj: Technické sítě Brno

Řekl, že doma vyrobené záchytné systémy jejich autoři nasazovali na výdejní nerezové vodicí dráty. „Kulička buď uvízla v pastičce, nebo propadla dovnitř do servisní části orloje," uvedl Pivec. Podle něj se objevily stížnosti, že někdy kulička nevypadla nebo že je stroj rozbitý. „Pracovníci proto orloj nad rámec běžných kontrol během dotčeného období třikrát prověřovali. Všechny kontrolní testy proběhly v pořádku. Jak softwarová část, tak mechanická část stroje byly bez vady," doplnil ředitel technických sítí Pavel Rouček.

Někdy se však může stát, že kulička někomu proklouzne. Některé propadly dovnitř orloje, jiné zůstaly v zásobníku, a proto se vrátily zpět na Turistické informační centrum města Brna. Zájemci mohou kuličku s logem Komety dostat v prodeji za 130 korun. V plánu jsou také kuličky k připomínce 100. výročí založení Československa. Kometa vyhrála loni titul po 51 letech a letos ho dokázala obhájit. Připsala si tak 13. triumf, což je rekordní počet v historii.

Foto MMB, Technické sítě | Zdroj ČTK

Štítky kuličky, HC Kometa Brno, orloj, hokej

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvůli kuličce s logem Komety vkládali lidé do orloje pastičky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.