Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

FOTO&VIDEO: Studenti si zvolili krále a královnu Majálesu

Největší brněnské univerzity mají opět po roce svého studentského krále. Dlouholeté panování borců z VUT letos přerušil král Johnny z Mendelovy univerzity. Jeho královskou partnerkou se stejně jako loni stala reprezentantka Veterinární a farmaceutické univerzity Dominika. Král i královna budou mít nyní možnost uskutečnit projekty, se kterým se v kandidatuře prezentovali.

Kdo se šel v sobotu dopoledne projít centrem Brna, nestačil se divit. Tisíce studentů pochodovaly městem za doprovodu  známých českých kapel na pojízdných pódiích. Jejich cesta společná končila na výstavišti, kam přišlo několik desítek tisíc lidí zapařit na 15. ročník Brněnského Majálesu. 

Vedle zvučných jmen české a slovenské hudební scény jako Wohnout, Horkýže Slíže, Tomáš Klus, Rytmus, Majk Spirit nebo Rybičky 48, se na pódiích volil také královský pár. Štěstí a přízeň studentů si nakonec přisvojil Johnny z MENDELU a Domča z VFU. Pogratulovat jim přišel i brněnský primátor Petr Vokřál a jihomoravský hejtman Bohumil Šimek (oba ANO).

Sdílený byt studentů se seniory a festival na osvětu lidského zdraví

Při kandidatuře představili kandidáti projekty, které by podle nich mohly zlepšit nejen studentský život v Brně. Johnny a Domča budou mít nyní šanci převést projekty do praxe. 

Projekt nového krále Majálesu chce spojit osamělé seniory se studenty, kteří hledají klid na učení a hezké zázemí. Projekt Share-care by měl podobu webového portálu s nabídkami pokojů od seniorů, kteří se často cítí být opuštění, pro studenty, jež tím získají příležitost levnějšího bydlení a většího komfortu pro učení. 

johnny-kral.jpg

Dominika z VFU se zasadí o uspořádání festivalu, jehož cílem by byla všeobecná osvěta veřejnosti ohledně zdraví a dzdravého životního stylu - např. vyvracení nebezpečných mýtů, preventivní měření a prohlídky, workshopy první pomoci apod.

Vítězní kandidáti budou nyní své projekty konzultovat se zástupci Studentského Brna a magistrátu.

Brněnský Majáles 2018, zdroj: MMB

Neděle, 6. května 2018, 14:40

Brněnský Majáles 2018
Brněnský Majáles 2018

Autoři | Foto úvodní foto Brněnský Majáles

Štítky Majáles, studenti, král, královna, projekt, Mendelova univerzita v Brně, Brno, Brněnský Majáles, Tomáš Klus, Rybičky 48, Petr Vokřál, Bohumil Šimek, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO&VIDEO: Studenti si zvolili krále a královnu Majálesu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.