Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

VIDEO: Centrum Brna zaplavily majálesové průvody. V ulicích slavilo přes pět tisíc studentů

Dějištěm bujarých oslav se dnes dopoledne stalo náměstí Svobody v Brně, odkud po slavnostním přestřižení pásky vyrazil směrem na výstaviště majálesový průvod. V jeho čele jelo několik aut s menšími pódii, na nichž hrály kapely jako Mandrage nebo Vypsaná fixa. Davy lidí si s nimi zpívaly známé písničky. Pořadatel Michal Hořínek odhadl počet účastníků kolem 5000. Majáles se v Brně letos koná po patnácté.

Na náměstí Svobody se začali scházet lidé od ranních hodin, kdy se prostorem ozýval zvuk bubeníků. V modrých tričkách na sebe modrými vlaječkami mávali studenti Masarykovy univerzity, v zeleném se zase objevili studenti Mendelovy univerzity.

„Zúčastnili se ze všech čtyř univerzit, kromě Masarykovy a Mendelovy také z Veterinární a farmaceutické univerzity a z VUT," řekl Hořínek. Přišli mladí, ale i starší lidé. Nechyběly ani děti, které někdy sledovaly dění z kočárku a jindy posazené na krku rodičů, odkud tleskaly do rytmu při zpěvu kapel.

Před počátkem průvodu odborná firma pokácela májku, která několik dní zdobila náměstí. Poté se královny a králové ze všech univerzit sešli u slavnostní pásky. Jejím přestřižením, kterého se odstartovali průvod směrem k výstavišti.

Dav lidí prošel z náměstí Svobody přes Zámečnickou ulici na Dominikánskou, dále přes Pekařskou na Mendlovo náměstí a pokračoval až na výstaviště, kde je přichystané vystoupení interpretů jako Tomáš Klus, Rytmus, Majk Spirit, Mirai a dalších.

Studenty také čeká volba majálesového krále a královny, kteří předloží městu projekt pro zlepšení studentského života.

Zdroj ČTK

Štítky Majáles, průvod, Brno, kongresové centrum, Mandrage, Vypsaná fiXa, univerzita, Masarykova univerzita, Mendelova univerzita v Brně, Tomáš Klus

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Centrum Brna zaplavily majálesové průvody. V ulicích slavilo přes pět tisíc studentů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.