Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Lamacentrum Hády nabízí netradiční jógu. Zájemci si zacvičí s kůzlaty

V brněnském Lamacentru Hády začali zkoušet jógu s kůzlaty, metoda kombinuje cvičení s přítomností zvířat. Inspiraci našlo centrum v USA, kde je toto cvičení populární.

Zatím jsou vypsány tři zkušební termíny, před tím si cvičení v přítomnosti kůzlat vyzkoušeli známí chovatelů. „Cvičí se přímo v kozím výběhu v nádherně jarní přírodě. Kůzlata si hopsají kolem, někdy i skočí na člověka, šplhají mu po zádech, jsou milá a kontaktní. Všichni z lekce odcházeli příjemně naladěni a s úsměvem," uvedla Lucie Růžičková z Lamacentra.

Lamacentrum funguje od roku 2011, chová asi desítku lam, kromě nich také ovce různých plemen a kozy. Loni se v centru narodilo unikátní dvoubarevné mládě lamy s modrýma očima, kterému lidé v anketě vybrali jméno Orion. V Lamacentru je stále.

joga-kuzlata2.jpg

V současné době jsou centru tři kůzlata zakrslých holandských koz. Podle Růžičkové jsou velmi zvědavá a cokoliv se jim do výběhu vloží, hned očichávají a prozkoumávají.

Hodinovou meditační lekci vede profesionální lektorka z Indie, cvičení je podle centra vhodné i pro naprosté začátečníky. Registrovat je nutné se na e-mailu lamacentrum.joga@gmail.com. Otázkou je podle Růžičkové to, zda cvičení doporučit i dětem. „Kůzlata mají asi čtyři kilogramy a děti jsou spíše slabší konstituce. Je to na zvážení rodičů, a to i pro děti nad 12 let," uvedla Růžičková.

Foto Lamacentrum Hdy | Zdroj ČTK

Štítky Lamacentum, Hády, jóga, kůzlata, USA, Indie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lamacentrum Hády nabízí netradiční jógu. Zájemci si zacvičí s kůzlaty  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.