Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Kraj věnuje víc než deset milionů korun na obědy chudým dětem 

Jihomoravský kraj chce získat 10,5 milionu korun na školní obědy pro děti z ekonomicky a sociálně slabších rodin. Do projektu na školní rok 2018/2019 se zatím přihlásilo bezmála 90 škol, kraj počítá s podporou více než 1800 dětí. Kraj se zapojuje do výzvy ministerstva práce a sociálních věcí počtvrté, v minulosti podpořil stovky dětí za miliony korun. Zapojení do výzvy ministerstva schválili krajští radní.

Podpora se vztahuje na děti ve věku od tří do 15 let, které navštěvují mateřskou a základní školu nebo víceleté gymnázium. „Podmínkou je, že tyto děti žijí ve společné domácnosti, která se nachází v hmotné nouzi v souvislém období minimálně tří měsíců," uvedla mluvčí kraje Monika Brindzáková. Podle ní musí tedy zákonný zástupce dítěte pobírat dávky v hmotné nouzi.

O zapojení do projektu rozhodla krajská rada. „Reagujeme tím na zvyšující se počet dětí, které ve školách neobědvají, protože úhrada obědů je pro jejich rodiče příliš velkým zásahem do rodinného rozpočtu. Stejně jako v předcházejících výzvách jsou žadatelem kraje, které do svých projektů zapojí školy coby partnery projektů," dodala Brindzáková.

Školy mají podle ní nastavené i kontrolní mechanismy, aby někdo pomoc nezneužíval. Partnerem projektu jsou i úřady práce, které evidují informace o tom, který zákonný zástupce pobírá dávky v hmotné nouzi.

Foto ilustrační foto, pixabay.com | Zdroj ČTK

Štítky Jihomoravský kraj, příspěvky, chudí, obědy, dotace, projekt, Ministerstvo práce a sociálních věcí České republiky, hmotná nouze, Úřad práce České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj věnuje víc než deset milionů korun na obědy chudým dětem   |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.