Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Olympijský festival podruhé! Brno chce otevřít olympijský park i v době letních her v Tokiu

Po úspěchu zimního Olympijského festivalu, který na brněnské výstaviště přilákal více než 150 tisíc lidí a přes 100 známých sportovců, chce Brno uspořádat i jeho letní variantu v době olympijských her v Tokiu 2020. Záměr radních teď čeká na schválení zastupitelstvem.

Brněnské výstaviště se letos v únoru stalo na 17 dní centrem sportu. Sportovní nadšenci si vyzkoušeli řadu sportů od freestyle lyžování po paralympijský sledge hokej. „Vzhledem k úspěchu akce chce Brno ve spolupráci s Českým olympijským výborem uspořádat i letní olympijský festival a zprostředkovat tak Brňanům i široké veřejnosti další sportovní zážitky," uvedla v tiskové zprávě Radka Loukotová z tiskového střediska magistrátu.

Letní olympiáda nabízí mnohem více sportu

„Na programu letních olympijských her je mnohem více sportovních odvětví, hry také trvají déle. Proto nyní ve spolupráci s Českým olympijským výborem a případně i Jihomoravským krajem necháme vypracovat studii proveditelnosti. Ta nám pomůže určit, kde by se olympijský festival odehrál a jaké by byly jeho náklady,“ upřesnil další postup první náměstek primátora Petr Hladík.

Obliba olympijských parků v Česku roste

Projekt olympijských parků je v Česku z dlouhodobého hlediska relativní novinkou. První vznikl při hrách v Soči v roce 2014 na pražské Letné, u letní olympiády v Riu už stály olympijské parky v Plzni, Pardubicích, Ostravě a na Lipně. Poslední při zimních olympijských hrách v Jižní Koreji hostilo právě Brno a také Ostrava.

Autoři | Foto MMB | Zdroj s použitím TZ

Štítky olympijský park, Olympijský festival, Brno, Letní olympijské hry, Tokio, olympijské hry, festival, Brněnské výstaviště, sport, Český olympijský výbor, paralympijské hry

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Olympijský festival podruhé! Brno chce otevřít olympijský park i v době letních her v Tokiu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.