Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Od května se na rok uzavře Údolní ulice. Neprojedou auta ani MHD

K uzavírkám brněnských ulic se od začátku května zhruba na rok přidá část ulice Údolní od křižovatky s Úvozem až ke křižovatce, kde se odbočuje k bazénu na Kraví hoře. Kvůli kompletní opravě sítí v podzemí a opravě tramvajové tratě tudy neprojedou auta ani MHD. Dopravní podnik proto přichystal náhradní autobusovou linku, která propojí Komenského náměstí, Úvoz, Vaňkovo náměstí, náměstí Míru a zastávku Tábor.

„Tramvajovou linku 4 budou obsluhovat obousměrné vozy a konečnou budou mít v zastávce Úvoz," řekla mluvčí dopravního podniku Barbora Doležalová. Momentálně je i druhá konečná jinde než při normálním provozu, a to kvůli opravě Valchařské ulice, linka jezdí pouze na Tomkovo náměstí.

Autobusová linka x4 pojede z Komenského náměstí po trase trolejbusových linek 38 a 39 na Vaňkovo náměstí a dále po Lerchově na náměstí Míru. Zde se autobus přeznačí na linku 68 a lidé budou moct bez přestupu pokračovat ve směru Tábor, Klusáčkova a Šumavská.

„Z pohledu nabídky spojů a dostupnosti náměstí Míru doporučujeme využívat prioritně trasu linky 68 přes zastávku Tábor, kde lze přestoupit z tramvají linek 3 a 11. Noční autobusová linka N89 pojede v úseku mezi zastávkami Úvoz a Náměstí Míru rovněž odklonem po výše uvedené trase shodné s linkou x4," uvedla Doležalová.

Po opravách bude fungovat obousměrně bezbariérová zastávka Všetičkova a bude tzv. vídeňského typu, kdy je silnice v zastávce zvednuta na úroveň chodníku. Jednosměrná zastávka Heinrichova bude nadále přístupná z chodníku. Během oprav Údolní se budou opravovat přilehlé ulice Klácelova, Kampelíkova a část Lerchovy. Nebude se však dělat všechno zároveň, aby zůstala lokalita dopravně dostupná.

Foto Google Maps | Zdroj ČTK

Štítky Údolní ulice, uzavírka, rekonstrukce, oprava, Tábor, Kraví hora, městská hromadná doprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Od května se na rok uzavře Údolní ulice. Neprojedou auta ani MHD  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.