Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

TIPY NA VÍKEND: Sweet Dreams Fest, hokejové finále na Zelňáku, otevřený pivovar a plavba na Prýglu

Nadcházející dubnový víkend nám nabídne vše, co si můžeme přát - mlsání, intenzivní sportovní zážitek i skvělou příležitost pro milovníky piva. Své si najdou i rodinky s dětmi.

Víkend začne sladce! V sobotu se totiž na Svoboďáku koná Sweet Dream Fest. Milovníci sladkého si tak můžou připravit chuťové pohárky. V nabídce budou vafle, donuty, cupcakes nebo domácí marmelády. A pokud chcete ušetřit, můžete na facebooku soutěžit o vouchery na mlsání! 

Kometa to opět dokázala! Aktuální mistři hokejové ligy vstoupí v sobotu do prvního utkání za obhajobou mistrovského titulu. Živý přenos zápasu z Třince můžete s ostatními komeťáky sledovat a fandit na Zelňáku! Zápas začíná v 18:20.

Od sobotního rána slavnostně zahájí ve své základně u Prýglu brněnský dopravní podnik (DPMB) již 72. plavební sezónu . Cestující bude opět vozit po hladině šest lodí s názvy partnerských měst Brna. Plavidla mají elektrický pohon. „Loni naše lodě převezly více než 245 tisíc návštěvníků. Doufám, že v nové sezóně toto číslo opět navýšíme,“ uvedl generální ředitel DPMB Miloš Havránek.

V sobotu pořádá Turistické informační středisko akci Open House. Zájemci mohou navštívit zdarma 22 jinak běžně nepřístupných míst a budov. Například základnu profesionálních hasičů, industriální prostory Mosilany a Impact Hub, funkcionalistickou památku koupaliště v Zábrdovicích, věže pavilonu G a Biskupského gymnázia.

Dozvukem hlavní plesové sezóny bude sobotní Ples pro Fenix . Jediný ples pro vozíčkáře v Brně a nejspíš i největší ples svého druhu v ČR se koná ve Voroněži od devatenácti hodin. Program ozvláštní žonglérská světelná šou, taneční vystoupení Baletu Národního divadla Brno, ale i taneční vystoupení na vozíku nebo benefiční dražba. Kompletní výtěžek z plesu je určen na podporu činnosti organizace ParaCENTRUM Fenix. 

Hrad Veveří u Prýglu se v sobotu stane táborem pro 170 francouzských, rakouských i ruských vojáků z napoleonských dob, kteří v historických uniformách svedou bitvu o panské sídlo. V černé kuchyni kuchaři připraví jídlo pro vojáky podle receptů z 19. století. Vrcholem akce bude ve 14 hodin vojenská bitva.

Nadupanou sobotu pak doplní lákavá akce pro pivaře všeho druhu. Pivovar Moravia v Medlánkách totiž otevře své brány. Těšit se můžete na prohlídku pivovaru, vynikající speciálně uvařené pivečko a pochoutky z jehňátka.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Tipy na víkend, hokej, Sweet Dream fest, plavební sezóna, Dopravní podnik města Brna, ples, Brno, Facebook, pivovar, Národní divadlo Brno, Třinec, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA VÍKEND: Sweet Dreams Fest, hokejové finále na Zelňáku,  otevřený pivovar a plavba na Prýglu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.