Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

FOTO & VIDEO: Tisíce lidí na Svoboďáku požadovaly odstoupení Andreje Babiše

Zhruba dva tisíce lidí přišly na náměstí Svobody v Brně vyjádřit svou nespokojenost s vládou premiéra v demisi Andreje Babiše (ANO). Lidem vadí jeho minulost v StB, trestní stíhání v kauze Čapí hnízdo, politický konflikt zájmů a vláda s tichou podporou komunistů a Okamury, řekli na pódiu řečníci.

Na pódiu vystoupili organizátoři petice Milion chvilek pro demokracii, která se snaží sesbírat podpisy milionu lidí a donutit tak Andreje Babiše odstoupit. V tuto chvíli má petice podle organizátorů zhruba čtvrt milionu podpisů.


K davu promluvil i ředitel Divadla Bolka Polívky Ondřej Chalupecký, europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL), bývalý náměstek ministra financí Lukáš Wagenknecht nebo brněnský senátor Zdeněk Papoušek.



Společným jmenovatelem jejich projevů byla nespokojenost s minulostí premiéra v demisi. Řečníci mluvili o komunistické minulosti, o nekalým praktikách Andreje Babiše a vyjadřovali spokojenost nad skutečností, že lidé dokáží svou nespokojenost dát najevo protesty.

Demonstrovalo se v osmnácti českých a moravských městech

Brno nebylo jediné město, které se dnes zapojilo do protestů proti vládě Andreje Babiše. Lidé se sešli také v Českých Budějovicích, Hradci Králové, Olomouci, Pardubicích, Karlových varech, Zlíně, Táboře, Praze, Plzni, Teplicích či Ústí nad Labem.

Foto Martin Šeda

Štítky demonstrace, Brno, Náměstí Svobody, Andrej Babiš, demise, odstoupení, vláda, ANO 2011, Státní bezpečnost, Čapí hnízdo, Bolek Polívka, Tomáš Zdechovský, Milion Chvilek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO & VIDEO: Tisíce lidí na Svoboďáku požadovaly odstoupení Andreje Babiše  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.