Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Místa pro děti na táborech na jižní Moravě rychle mizí. Hitem jsou příměstské

Volná místa na letních dětských táborech v Jihomoravském kraji rychle mizí, stále žádanější jsou ty příměstské. Pro rodiče je to ideální řešení, jak zabavit dítě v době, kdy jsou školy a školky zavřené, a odpoledne si je zase vyzvednout. Řada táborů už je plně obsazená, například ten v brněnské zoo se zaplnil za dvě minuty.

Příměstské tábory jsou hitem

Právě příměstský tábor v zoo je asi ten nejžádanější. Rezervace museli ukončit po deseti minutách od začátku přihlašování, kdy se zaregistrovalo na 200 náhradníků. Děti se letos seznámí s chovem lvů. „Kapacity v zoo už navyšovat nemůžeme, ale přesto nabízíme zájemcům další možnosti. Pořádáme také letní příměstské tábory v rámci Střediska ekologické výchovy Hlídka," uvedl mluvčí Zoo Brno Michal Vaňáč.

Nejširší nabídku letního vyžití nabízí v Brně Středisko volného času Lužánky, letos připravilo přes 180 příměstských a 25 pobytových táborů. „Každý rok nabídku táborů z důvodu zájmu našich klientů navyšujeme. Již delší dobu zájem stoupá především o příměstské tábory," uvedla mluvčí střediska Anna Petrželková. Některé turnusy se v Lužánkách zaplnily už v lednu, díky široké nabídce ale obvykle zůstávají u méně vyhledávaných táborů volná místa i v červnu.

„Obecně je největší zájem o tábory našich zájmových útvarů, které navazují na naši činnost v průběhu roku, potom je velký zájem o sportovní a cirkusové tábory a tábory se zvířátky," dodala Petrželková. Téměř obsazeno mají příměstské tábory Domu dětí a mládeže Mikulov, na pobytovém táboře zbývá pár posledních volných míst. „Letos byly tábory velice rychle obsazeny, v některých evidujeme i 10 náhradníků," uvedla ředitelka Alena Židelová. Nejrychleji se vyprodal příměstský tábor Pevnost Boyard, rukodělný tábor a Domeček v přírodě.

Roste i počet skautských táborů

Trochu jiný systém mají skauti, kteří třítýdenní tábory organizují hlavně pro své členy. Odhadem to letos bude 60 táborů, program chystají dětem na míru. „Počty letních táborů se rok od roku zvyšují, za posledních pět let vzrostl počet brněnských skautských táborů zhruba o pětinu," uvedla mluvčí brněnských skautů Iveta Zieglová.

Airsoft či robotika

Nabídka komerčních, tematicky zaměřených táborů se přizpůsobuje zájmu dětí, přibývají tábory zaměřené na airsoft nebo paintball, taneční a muzikálové tábory, v nabídce už je i modelingový tábor nebo parkour camp. Zvídavé děti se mohou zúčastnit příměstského tábora se zaměřením na programování a základy robotiky.

Foto pixabay.com, Taboreni.cz, Zoo Brno | Zdroj ČTK

Štítky tábory, příměstské tábory, Zoo Brno, příměstský tábor, Jihomoravský kraj, dětský tábor, Zoologická zahrada Brno, Lužánky, Brno, Pevnost Boyard

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Místa pro děti na táborech na jižní Moravě rychle mizí. Hitem jsou příměstské  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.