Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Na jihu Moravy budou studenti a senioři jezdit za zlomek ceny se všemi autobusovými dopravci

Společnost Kordis JMK, která je organizátorem integrované dopravy v Jihomoravském kraji, nepředpokládá, že by od 10. června vyjmula některé autobusové spoje z režimu slev pro důchodce a studenty, jak o nich rozhodla na úterním jednání vláda.

Podle ředitele Kordisu Jiřího Horského se v létě snižuje zájem o dopravu, protože nejezdí žáci a studenti do škol. Během června, července a srpna bude Kordis situaci vyhodnocovat.

Pro případ, že by některé spoje byly přetížené a kapacita nestačila poptávce, má Kordis k dispozici po kraji rozmístěných 15 autobusů, které lze nasadit operativně. „Uvidíme, jak bude situace v létě vypadat. Budeme jednat s krajem i s ministerstvem a budeme situaci řešit dle potřeby," řekl Horský.

Podle Horského je situace zatím každopádně příliš čerstvá a vše je potřeba projednat. V integrovaném systému je nutné řešit složitěji i problematiku jízdného, protože jízdenky nevydává dopravce a tržby se přerozdělují podle stanoveného klíče.

Je to situace obtížná, ale řešitelná. Musíme po jednáních s ministerstvem a krajem nastavit pravidla, aby systém fungoval. Zatím předpokládám, že sleva se bude týkat pouze jednorázového jízdného, nikoliv předplatních jízdenek," řekl Horský. Nárok na slevu budou mít všichni studenti do 26 let a důchodci od 65 let. Státní pokladnu mají stát tyto slevy ročně téměř šest miliard korun.

Štítky autobusy, dopravci, sleva, studenti, senioři, jižní Morava, Morava, KORDIS JMK, a.s., Jihomoravský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jihu Moravy budou studenti a senioři jezdit za zlomek ceny se všemi autobusovými dopravci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.