Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Před bučovickými jatkami dopoledne protestovali aktivisté. Poukazují na utrpení zvířat při převozu

Asi čtyři desítky aktivistů s transparenty se dnes dopoledne sešly před jatkami v Bučovicích na Vyškovsku. Účastníci akce poukazovali především na podmínky, za jakých jsou zvířata převážena. Podle spoluorganizátora Lukáše Vincoura jsou nevyhovující, zvířata bývají pokousaná, útočí na sebe, trpí.

Majitel firmy uvedl, že aktivisté do činnosti firmy nijak nezasáhli. Aktivisté převážně z řad mladých lidí ukazovali transparenty na jatka projíždějícím vozům, stejně tam kolem jedoucím řidičům na blízké silnici první třídy.

Není rozdíl mezi domácím mazlíčkem a zvířata, která jíme

„Jsme proti masnému průmyslu, ale nechceme tady útočit na jatky a mít s nimi nějaký konflikt. Chceme ukázat lidem, v jakých podmínkách se zvířata na zabití vozí, že se to děje i u nás. Aby se lidé nad tím zamysleli, že to zvíře má duši, že ho můžou milovat stejně jako domácího mazlíčka. Není přece žádný rozdíl mezi psem, kterého mají doma, a zvířetem, které vezou v tom autě na zabití, aby si ho pak dali k večeři," uvedl Vincour.

Smuteční obřad pro mrtvá zvířata

Doplnil, že na akci přijeli lidé především z Prahy a jejího okolí či Brna. Akce byla nahlášena jako smuteční obřad před smrtí zvířat. „Ohlásili to jako pietní akt, město to muselo povolit. Nedělali zde žádný nepořádek, jejich akce nám do činnosti nijak nezasáhla. Jsme jatky, je to logické, že se zde zabíjejí zvířata. Oni proti tomu protestují, je to jejich názor, nebudu jim ho brát," uvedl majitel firmy Jatky Bučovice Jan Pavlík.

Firma patří k největším podnikům svého druhu v České republice. Podle webové prezentace poráží více než 800 jatečních prasat denně a více než 100 kusů jatečního skotu týdně.

Foto ilustrační foto, soucitně.cz | Zdroj ČTK

Štítky veganství, jatky bučovice, protest, převoz zvírřat, Lukáš Vincour, Bučovice, okres Vyškov, Jan Pavlík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Před bučovickými jatkami dopoledne protestovali aktivisté. Poukazují na utrpení zvířat při převozu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.