Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Nová Vlněna roste. Necelé dva roky od demolice textilky dokončuje developer první tři budovy

Necelé dva roky od demolice bývalého areálu brněnské textilky Vlněna dokončuje developerská společnost CTP Invest tři nové administrativní budovy podél Přízovy ulice, které nabídnou 8000 metrů čtverečních kanceláří. Navíc chystá firma zahájení stavby dalších dvou objektů, které budou mít 20.000 metrů čtverečních ploch - ty by se měly otevřít na jaře příštího roku, řekl ČTK jihomoravský ředitel CTP Tomáš Budař.

Zatím není jasné, která firma bude hlavním nájemcem dostavovaných budov, Budař však potvrdil, že jde o společnost podnikající v informačních technologiích. „Brzy se začnou osazovat loga, pak to bude zřejmé," uvedl. Už nyní může developer počítat s částečnou obsazeností i dalších dvou budov.

O kancelářské prostory je v současné ekonomické konjunktuře stále velký zájem, zvlášť pak o ty, které jsou blízko centra a mají velmi dobrou dostupnost veřejnou dopravu.  To je případ bývalé Vlněny, která leží mezi vlakovým a autobusovým nádražím.

„Zahajujeme také rekonstrukci Bochnerova paláce. V přízemí bude restauraceb a v dalších patrech také kanceláře," přiblížil Budař budoucnost jediného zachovaného objektu, který byl od roku 1867 administrativním zázemím textilky.

I po dostavbě dalších dvou budov v příštím roce ještě zůstane k dispozici polovina areálu. "Postupně posíláme archeology tam, kde chceme stavět. Další stavba záleží na tom, jaký bude zájem. Když bude jako dosud, můžeme stavět dál," poznamenal Budař. Podle jeho odhadu je nyní zájem o nové kanceláře ze 70 procent ze strany firem, které se rozšiřují. Zbytek tvoří většinou nové a menší firmy.

Oblast okolo Dornychu se v posledním desetiletí výrazně proměnila ze zanedbaného koutu Brna v místo, kudy proudí denně tisíce lidí. Prvním počinem byla stavba nákupního a zábavního centra Vaňkovka a před necelými dvěma lety se otevřel administrativní výškový dům Dorn, který zaujal místo po obytných domech z 19. století mezi Dornychem a Plotní. Naplánovaná je i modernizace autobusového nádraží na Zvonařce.

Foto Martin Šeda, vizualizace CTP developer | Zdroj ČTK

Štítky Nová Vlněna, dokončení, stavba, administrativní budovy, CTP, Vlněna, Vaňkovka, demolice, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nová Vlněna roste. Necelé dva roky od demolice textilky dokončuje developer první tři budovy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.