Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Při nočním požáru rodinného domku na Znojemsku zemřely tři děti

Tři děti zemřely v noci na dnešek při požáru rodinného domku v Oleksovicích na Znojemsku. Čtyři dospělí jsou zranění. Dětem bylo od jednoho roku do devíti let.

U požáru ve starším rodinném domu zasahovali profesionální i dobrovolní hasiči přibližně od 04:00. Plameny zlikvidovali po více než dvou hodinách. Na místě byli jako první dobrovolní hasiči, uvedl starosta Oleksovic Zdeněk Koukal. „Za jejich zásah jim patří dík," uvedl starosta. Dospělí s výjimkou invalidní nejstarší obyvatelky domu už byli venku. Hasiči pak vynesli ze zakouřeného objektu děti a seniorku. Dvě z dětí se záchranáři ještě pokoušeli resuscitovat, ale bez úspěchu.

„Čtyři dospělé jsme rozvezli do zdravotnických zařízení. Zasahovala tam i letecká záchranná služba. Ženu staršího věku jsme přepravili vrtulníkem na urgentní příjem do Brna. Další tři dospělé jsme vezli do znojemské nemocnice," uvedla mluvčí záchranné služby Michaela Bothová.

Žena převezená do Brna se podle mluvčího Fakultní nemocnice Pavla Žáry nadýchala zplodin, ale byla mimo ohrožení života. Teď je stabilizovaná a byla převezena na interní lůžko, uvedl Žára.

Na místě neštěstí nyní pracují vyšetřovatelé. Příčinu požáru zatím neurčili, uvedla mluvčí znojemské policie Lenka Drahokoupilová. Čeká se na příjezd specialisty na elektroinstalace.

Vícegenerační rodina měla domek pronajatý, pocházela odjinud. Podle starosty rodina v Oleksovicích žila asi dva roky. Podle informací ČTK šlo o ženu s dětmi a partnerem plus její matku a babičku. Starosta nyní jedná s charitou o hmotné pomoci.

Foto HZS JMK | Zdroj ČTK

Štítky požár, Znojemsko, Oleksovice, smrt, tři děti, rodinný dům, okres Znojmo, Zdeněk Koukal, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při nočním požáru rodinného domku na Znojemsku zemřely tři děti  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.