Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

TIPY NA TÝDEN: Slovenská noc, Lowcost cestování, Marpo, Electro Swing Fever a Sto zvířat v Lužánkách

Tento týden nás čeká tolik koncertů, že máte o program vystaráno. Koupit lístky, pivko sem, slivovička tam a najednou nejsou peníze na letní dovolenou. Ale to nevadí, však Evropu můžete projet, i když nemáte na účtu ani korunu a na půl rok v Africe těch peněz taky moc nepotřebujete.

Kolik peněz potřebuješ k tomu, aby sis užil cestování napříč Evropou a získal si nespočet zážitků? Stačí ti k tomu pár korun anebo dokonce ani to. Nevěříš? Tak přijď v úterý 13. března do Scaly na přednášku LowCost Travel Brno: Jak projet Evropu za pár kaček? Budou zde organizátoři akce LowCost Race, letos bude již pátý ročník tohoto cestovatelského závodu, který je nabitý zážitky.

Imigrace Slováků do Brna funguje, člověk si jde po ulici a tam slyší „korytnačka“, tu zase nějaká „električka“, ale „drevokocúr“, to prý už zase ne. Ale jednou do roka bychom mohli projevit soudržnost s našimi slovenskými bratry a ve středu 13. března na Flédě, v Sonu nebo v Radosti jim v rámci Slovenské noci vysvětlit, že tu borovičku taky umíme pít.

Slávek Král není žádný cestovatelský amatér, dvakrát podnikl stopem cestu kolem světa. Ale Afriku neměl prozkoumanou tolik, jak bych chtěl, tak posledního půl roku strávil cestováním po 14 zemích Afriky. Jak si stopnout letadlo, loď, policejní auto, koně nebo pašeráky drog? Jaké to je, když vás obklíčí 200 slonů v safari? Jak náročné může být objet Mauritius na kole? Jak přespat u kolemjdoucích Masajů? Jak se dostat na místní svatbu? Jak do televize? Jak překonat malárii? Na všechny tyto otázky odpoví ve středu 14. března v Expediční klubovně.

Marpo & TroubleGang chystají ve středu 14. března na Flédě speciální večer s velkou autogramiádou, koncertem, kde zazní nový album i top pecky a závěrem večera bude "Party by TroubleGang".

Zvířata budou v cirkuse! No, pro upřesnění, aby nedošlo k mýlce – kapela Sto zvířat vystoupí ve čtvrtek 15. března v cirkusovém šapitó Národního divadla Brno v Lužánkách. Kapela přichází do své dvacáté osmé sezóny v plné formě. Zvířecí devítičlenná sestava se po loňském podzimu opět vrací ke klubovému programu sestavenému ze svých třiceti největších pecek a hitovek. Diváci se tudíž mohou těšit na své oblíbené songy jako Píseň, Poprvé, Alice se dala na pití, Podpaží, Nejkratší cesta, Škola a další, které ke zvířecí koncertní atmosféře neodmyslitelně patří a jsou výběrem toho nejlepšího z jedenácti zvířecích alb.

Brněnská psych-popová naděje Ghost of You vydává dlouho očekávané druhé studiové album s názvem Black Yoga a na čtvrtek 15. března plánuje jeho velkolepý křest na Flédě. Čeká nás jedinečný koncert se světelnou show, kterou Ghost of You v loňském roce ukázali na holandském Eurosonicu i na slovenské Pohodě.

Teď je ten správný čas protančit boty, co jste dostali pod stromeček. Aneb Electro Swing Fever se v pátek 16. března vrací do Brna! Přijďte se nechat unést atmosférou zlaté éry swingu a roztočit to na parketu v Sonu. Hvězdami večera budou rakouští DJs Troy Savoy a Mr.Harvey Miller. Samozřejmě nebudou chybět ani vámi oblíbení DJs z Electro Swing Bohemia: DJ Papa Django, Swing Thing ~ DJ, Paolo di Maki a Max W.

Autoři | Foto Petr Olša

Štítky Tipy na týden, kultura, koncerty, koncert, peníze, cestování, Sto zvířat, Lužánky, Evropa, Afrika, Brno, Fléda, Scala, Harvey Miller, Slávek Král

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA TÝDEN: Slovenská noc, Lowcost cestování, Marpo, Electro Swing Fever a Sto zvířat v Lužánkách  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.