Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Hasič v civilu vytáhl muže z hořícího auta, zachránil mu život

Ohromné štěstí v neštěstí měl řidič, který se ve čtvrtek večer srazil na silnici I/52 u Perné na Břeclavsku s jiným autem. Vůz totiž začal po nehodě hořet, naštěstí jel okolo velitel pohořelických hasičů a zachoval se jako pravý hrdina - řidiče vytáhl z hořícího auta a zachránil mu tak život.

„Ve čtvrtek večer jsme přijali informaci o dopravní nehodě s následným požárem jednoho z automobilů na silnici I/52 poblíž obce Perná na Břeclavsku," prohlásil mluvčí hasičů Filip Venclovský. K místu nehody ihned vyrazily jednotky ze Pohořelic a Mikulova a dobrovolná jednotka z Perné.

Osobní auto po střetu s teréňákem začalo hořet. Naštěstí místem nehody v tuto chvíli projížděl nadporučík Zdeněk Selner, který neváhal a okamžitě přispěchal na pomoc. Řidič v autě byl zraněn a dezorientovaný, Selner ho z hořícího auta vytáhl a přivolal další pomoc.

Hasiči po příjezdu zabezpečili místo nehody, uhasili hořící vozidlo a poskytli první pomoc zraněnému řidiči, kterého si pak převzali do péče záchranáři. 

„Je jisté, že Zdeněk Selner tímto činem zachránil dotyčnému řidiči život a beze zbytku tak naplnil služební slib, který skládá každý příslušník při svém nástupu ke sboru," uzavřel Venclovský.

 

Autoři | Foto HZS JMK | Zdroj HZS JMK

Štítky hasič, záchrana života, hořící auto, okres Břeclav, Perná, Pohořelice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasič v civilu vytáhl muže z hořícího auta, zachránil mu život  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.