Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na D1 začnou u Brna stavební práce už v druhé půlce března

Opravy jihomoravských dálnic začnou 24. března. Řidičům se tak zkomplikuje průjezd mezi Kývalkou a exitem Brno-západ mezi 182. a 190. kilometrem.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) bude opravovat jízdní pás směrem do Prahy až do poloviny června. Přestože nejde o úsek, kterého se týká velká modernizace D1, mělo by se zde jezdit v době oprav ve čtyřech zúžených pruzích, propustnost by tedy měla být stejná.

Úsek se nemodernizuje proto, že od Kývalky až k Holubicím, tedy k 210. kilometru, se má dálnice v budoucnu rozšiřovat na šest pruhů. Termín však přes letité úvahy není známý.

Od 1. dubna se začne také opravovat druhá polovina mostu na dálnici D2 na druhém kilometru, a to až do konce června. I zde by měl být zachovaný průjezd ve dvou pruzích v každém směru s omezenou rychlostí.

Letos by měla pokračovat postupná oprava dálnice D2, loni už se podařilo dokončit kompletní opravu D1 mezi Brnem a Vyškovem. Směrem na Prahu už je po modernizaci úsek D1 mezi 178. a 182. kilometrem a ŘSD předpokládá, že úsek mezi 168. a 178. kilometrem by se měl začít dělat na podzim. Zatím bylo vypsáno výběrové řízení a dosud není vydané stavební povolení.

Foto ilustrační foto, Dominik Svoboda | Zdroj ČTK

Štítky D1, rekonstrukce, Dálnice D1, dálnice, Brno, Kývalka, oprava, Ředitelství silnic a dálnic, Praha, Holubice, Dálnice D2, Vyškov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na D1 začnou u Brna stavební práce už v druhé půlce března  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.