Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Pod pejskem se propadl led, hasiči mu resuscitací zachránili život

Další chvályhodný počin se šťastným koncem si připsali jihomoravští hasiči. Na poslední chvíli zachránili život pejskovi, pod kterým se propadl led.

„Ve středu odpoledne jsme na tísňové lince přijali informaci o psovi topícím se v rybníce v Mackovicích na Znojemsku," uvedl mluvčí jihomoravských hasičů Filip Venclovský. Pes se při venčení propadl do studené vody a nedokázal se vlastními silami dostat zpět. Na místo události vyrazila jednotka dobrovolných hasičů z Mackovic a profesionální jednotka ze stanice Hrušovany nad Jevišovkou.

Dva příslušníci ze stanice Hrušovany se již po cestě k zásahu oblékli do tzv. suchých obleků, hasiči tak mohli ihned po příjezdu zasáhnout a pejska z ledové vody vyprostit.

Po vytažení pes nedýchal, a proto jeden z hasičů přistoupil k resuscitaci. Ta se naštěstí zdařila. Zasahující hasiči se pak snažili vypudit co nejvíce vody z plic pejska a důkladně ho usušit. „Po těchto úkonech si psa převzala majitelka, která jej převezla k dalšímu ošetření k veterináři," uzavřel Venclovský.

Autoři | Foto HZS JMK | Zdroj HZS JMK

Štítky pes, záchrana, led, hasiči, Hrušovany nad Jevišovkou, okres Znojmo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pod pejskem se propadl led, hasiči mu resuscitací zachránili život  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.