Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

VIDEO: Zhruba dva tisíce lidí dnes na Svoboďáku demonstrovalo proti současné politické situaci

Přes dvě tisícovky lidí dnes v podvečer demonstrovaly na náměstí Svobody proti zvolení Zdeňka Ondráčka (KSČM) do čela komise pro kontrolu Generální inspekce bezpečnostních sborů. Náměstím se rozléhala také hlasitá kritika premiéra v demisi Andreje Babiše.

Lidé se začali scházet už před šestou hodinou. Od 18 hodin se na pódiu vystřídalo několik řečníků. Po úvodním slovu organizátorů akce z řad studentů Masarykovy univerzity (MU) vystoupil s krátkou řečí rektor MU Mikuláš Bek, bývalý rektor MU a předseda ODS Petr Fiala, vedoucí Katedry politologie MU Stanislav Balík a rektor JAMU Ivo Medek.

Demonstrující v průběhu několikrát zpívali hymnu, zazněla i lidová píseň Ach synku, synku  a v průběhu demonstrace lidé opakovaně skandovali "Babiše do koše". V průběhu akce mohli lidé podepisovat petiční archy žádající odstoupení Ondráčka - bývalého příslušníka SNB, který při Sametové revoluci mlátil studenty a do dneška tento postup obhajuje - z postu předsedy komise pro GIBS. V závěru akce lidé demonstrativně mávali papírovými obušky. 

Foto Martin Šeda

Štítky demonstrace, Brno, náměstí Svobody, Ondráček, GIBS, komunisti, Andrej Babiš, Zdeněk Ondráček, KSČM, Petr Fiala, Mikuláš Bek, Masarykova univerzita, Stanislav Balík, ODS, Ivo Medek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Zhruba dva tisíce lidí dnes na Svoboďáku demonstrovalo proti současné politické situaci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.